Moottoripyöräily

Hengenvaaralliseen törkytemppuun sortuneelle kuljettajalle langetettiin ajokieltoa – MotoGP-kuski vaati elinikäistä pannaa

Julkaistu:

Ratamoottoripyöräily
Moto2-luokassa ajava italialainen Romano Fenati selvisi törkytempustaan kahden kilpailun ajokiellolla.
Sunnuntaina ajetussa MotoGP:n Moto2-luokan San Marinon osakilpailussa nähtiin hengenvaarallinen temppu, kun italialaiskuski Romano Fenati, 22, ajoi suoralla maanmiehensä Stefano Manzin rinnalle ja tarttui tämän moottoripyörän jarrukahvasta.

Fenati tulistui pari kierrosta aiemmin sattuneesta tilanteesta, jossa Manzin epäonnistunut ohitusyritys suisti molemmat kuljettajat hiekalle.

Manzi selvisi Fenatin poikkeuksellisen vaarallisesta sikailusta säikähdyksellä ja onnistui pitämään pyöränsä hallinnassa.

Fenati liputettiin hetkeä myöhemmin mustalla lipulla ulos kilpailusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Useat laji-ihmiset ja kilpakumppanit tuomitsivat italialaiskuskin tempun jyrkästi heti kisan jälkeen.

Kokenut MotoGP-kuljettaja Cal Crutchlow jyrisi Motorsport.comin haastattelussa, että Fenatin tulisi saada elinikäinen ajokielto.

– Mielestäni hänen ei pitäisi kilpailla enää koskaan, brittikuski sanoi.

– Et voi tehdä tuolla tavalla toiselle kuskille. Asetamme henkemme vaaraan jo muutenkin.

Fenatille langetettiin lopulta kahden kilpailun ajokielto, vaikka monet vaativat huomattavasti kovempaa rangaistusta.

Crutchlow toivoo, että Fenitin talli, Marinelli Snipers Moto2, reagoi voimakkaammin tapaukseen.

– Kuulin, että hän sai kahden kisan rangaistuksen, mutta toivottavasti hänen tallinsa antaa kieltoa. Jos talli pitää hänet, niin he ovat täysin tyhmiä.

Fenati on kohauttanut aiemminkin törttöilyillään. Kaudella 2015 hän muun muassa yritti potkia suomalaiskuski Niklas Ajon pyörää. Italialainen potkittiin seuraavalla kaudella ulos tallistaan huonon käytöksen vuoksi.

LUE LISÄÄ: Hengenvaarallista sikailua ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa – entinen suomalaiskuski: ”En ole koskaan nähnyt tällaista”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt