Moottoripyöräily

Ranskalainen ”playboy” korvaa Mika Kallion MotoGP-tallissa

Julkaistu:

Ratamoottoripyöräily
Randy de Puniet korvaa Mika Kallion KTM:n testikuljettajana.
Randy de Puniet korvaa Mika Kallion KTM-tallin testikuljettajana loppukauden.

Kallio on viime vuodet työskennellyt KTM:n testimiehenä ja kilpaillut itävaltalaismerkin pyörällä yksittäisissä MotoGP-luokan osakilpailuissa. Hän ei tällä erää kuitenkaan pysty hoitamaan tehtäviään polvivamman ja sitä seuranneen pitkän sairausloman takia. Niinpä KTM päätti korvata suomalaiskuskin loppukauden ajan ranskalaispilotti De Puniet’lla.

De Puniet, 37, kilpaili kuninkuusluokka MotoGP:ssä vuosina 2006–2014 ja ajoi ennen mainittua ajanjaksoa MM-sarjan pikkuluokissa. Hän on viime aikoina kaasuttelut kestävyysajon Enduracen MM-sarjassa.


Puniet ei kuulunut koskaan MM-sarjan terävimpään kärkeen. MotoGP-luokassa hän ylsi kaksi kertaa palkintopallille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

De Puniet muistetaan etenkin vuodelta 2009, kun hänen ajopukunsa ja Honda-pyöränsä pääsponsorina koreilivat Playboy-lehden tunnukset.

Kallion suunnitelmat hämärän peitossa

Kallio loukkaantui Saksan MM-osakilpailun harjoituksissa. Hänen oikea polvensa leikattiin heinäkuun lopulla. Toipumisajaksi on povattu puolisen vuotta.

Kallion ensi kauden suunnitelmat ovat vielä avoinna. Kallio kertoi aiemmin Ilta-Sanomille, että hän oli sopinut suullisesti testitöiden jatkamisesta KTM:llä ensi kaudella. Virallista sopimusta hänellä ei kuitenkaan ensi kaudesta ole.


Kallion mukaan KTM haluaa nyt seurata hänen toipumisensa edistymistä ennen mahdollisen jatkosopimuksen allekirjoittamista.

– En ole huolissani, mutta ei tämä tilanteeni tietenkään mitään edistäkään. Urheilumaailmassa on sillä tavalla, että hirveän pitkiä sairauslomia ei voi viettää. Mutta se on vain hyväksyttävä, Kallio sanoi tilanteestaan Ilta-Sanomille viime keskiviikkona.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt