Moottoripyöräily

Viekö espanjalaistähti Mika Kallion työt? Näin suomalaiskuski kommentoi vaikeaa tilannettaan

Julkaistu:

Moottoripyöräily
Pitkä sairausloma vei Mika Kallio tukalaan tilanteeseen.
Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio vastaa puhelimeen fysioterapeutin käsittelyn jälkeen. Fysioterapialle on nyt tarvetta, sillä 35-vuotiaan konkarikuljettajan oikea polvi leikattiin heinäkuun lopulla.

Leikkaus oli seurausta rajusta kaatumisesta MotoGP-luokan harjoituksessa Saksan MM-osakilpailussa.

– Pamahti kaiteisiin ja pyörä tuli samaan läjään. Pyörä rikkoi polven, mutta olisi voinut käydä huonomminkin. Joten sikäli oli tuuri matkassa, Kallio tuumaa.

Polven kuntouttaminen vie arviolta puolisen vuotta. Kallio haluaa jatkaa uraansa, mutta tilanteen tekee pitkäksi ennustetun toipumisjakson lisäksi tukalaksi myös se, että varmaa tietoa hänen ensi kauden ajokuvioistaan ei ole.

”Oli lyöty kättä päälle ja sopimus piti allekirjoittaa”

Kallio on työskennellyt viime vuodet KTM:n testikuljettajana ja kilpaillut itävaltalaismerkin MotoGP-pyörällä yksittäisissä MM-osakilpailuissa.

Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kallio kertoo, että hän oli ennen loukkaantumistaan sopinut suullisesti töiden jatkamisesta KTM:n kanssa myös ensi kaudella.

– Sopimusta ei tällä hetkellä ensi kaudesta kuitenkaan ole.

– Oli lyöty kättä päälle ja sopimus piti allekirjoittaa samana viikonloppuna, kun tämä onnettomuus kävi. Nyt se jäi tekemättä. Mutta tietysti ymmärrän KTM:ää siinä, etteivät he halua tällä hetkellä mennä suuntaan tai toiseen. Haluavat nähdä ensin, miten äijä ja polvi paranevat. Sen jälkeen jatketaan mietintöjä ensi vuodesta, Kallio kommentoi.

Oletko huolissasi, että koko urasi on vaakalaudalla?

– En ole huolissani, mutta ei tämä tilanteeni tietenkään mitään edistäkään. Urheilumaailmassa on sillä tavalla, että hirveän pitkiä sairauslomia ei voi viettää. Mutta se on vain hyväksyttävä, Kallio vastaa.


KTM haluaa Pedrosan

Autosport-lehti uutisoi keskiviikkona, että KTM haluaisi ensi kauden testikuljettajakseen espanjalaistähti Daniel Pedrosan. Pedrosa on 125- ja 250-kuutioisten maailmanmestari ja ajoi vuosikaudet menestyksekkäästi kuninkuusluokka MotoGP:ssä Hondan tehdastallin ajokilla.

Pedrosa, 32, ilmoitti lopettavansa uransa tämän kauden jälkeen, kun Hondan tehdastallista ei enää kilpakuljettajan jatkosopimusta herunut.

Kokenutta espanjalaista on kuitenkin yritetty houkutella testikuljettajaksi, ja Autosportin mukaan KTM:n testimiehen rooli on vakavasti otettava vaihtoehto Pedrosalle.

Autosport kertoo, että KTM:n pomoista erityisesti Mike Leitner olisi erittäin kiinnostunut Pedrosan pestaamiseen. Leitner ja Pedrosa ovat aiemmin työskennelleet useita vuosia yhdessä MotoGP-luokassa Hondan leivissä.


Jos Pedrosa tarttuu KTM:n täkyyn, tarkoittaako se Kallion töiden loppumista itävaltalaismerkillä?

– Ei se sitä tarkoita, Kallio kommentoi.

– En osaa sanoa, onko KTM keskustellut Pedrosan tai jonkun muun kuljettajan kanssa ensi kauden testipestistä. Sen verran aihetta on kuitenkin sivuttu, että uskoisin, että KTM:llä on todennäköisesti halu ottaa kaksi testikuljettajaa. Juurikin sen takia, jos toinen testikuljettajista loukkaantuu, Kallio sanoo.

Kallio toteaa näkevänsä Pedrosan mahdollisen tulon KTM:lle positiivisena asiana – jos hän myös itse jatkaa töitään tallissa.

– Dani olisi hyvä vauhtimittari itselle. Samalla olisi mielenkiintoista kuulla, mitä hän sanoisi pyörästä.

”Äkkiseltään voi kuulostaa oudolta”

Myös Honda on kertonut, että se on kiinnostunut jatkamaan yhteistyötä Pedrosan kanssa, jos tämä ryhtyy testikuljettajaksi ja japanilaismerkin lähettilääksi.

Pedrosa on ajanut koko ammattilaisuransa Hondan pyörillä.

– Äkkiseltään voi kuulostaa oudolta, että hän katkaisisi siteensä Hondaan ja tulisi KTM:lle. Mutta ei se ole missään tapauksessa mahdotonta.

Pedrosa itse ei ole kommentoinut mahdollisia testikuljettajan pestejä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt