Moottoripyöräily

Pekkanen ja Koski Supersport –luokan menestyjiä Imatralla

Julkaistu:

Imatranajo
Villillä kortilla Imatranajoon osallistunut Pauli Pekkanen vei Supersport –luokassa kaksi voittoa.
Hyvässä vauhdissa ollut Anssi Koski ylsi hänkin palkintokorokkeelle kotikisassaan.

Jonkin verran Pauli Pekkasella jäi kaikesta huolimatta hampaankoloon. Sunnuntaina oikutellut sää yhdessä järjestäjän ilmoituksen kanssa veivät mahdollisuuden kolmen voiton täyspottiin.

IRRC –sarjan Supersporttien toisessa kisalähdössä Pekkanen oli neljäs. Ensimmäinen viiden kierroksen pituiseksi jäänyt kisalähtö keskeytettiin sateen vuoksi, mutta sen tulokset eivät yllättäen olleetkaan osa lopputulosta.

– Vauhdin puolesta viikonloppu oli hyvä, mutta se jäi harmittamaan, kun saimme väärää informaatiota. Järjestäjä sanoi ensin, että ajat lasketaan yhteen, ja sen mukaan mekin kisataktiikkamme laadimme toiseen lähtöön. Olisin senkin lähdön voittanut, jos olisin tiennyt, että vain toisen lähdön tulokset merkitsevät.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toisen viiden kierroksen puolikkaan Pekkanen vain kyttäili, olettaen pohjalla olevan reilun voiton riittävän ykköseksi.

– Otimme rengasvalinnan varman päälle, vaikka rata pääosin kuiva olikin. Ne kuljettajat, jotka ennättivät edelleni, ajoivat slikseillä, harmitteli Pekkanen.

Kilpailun tuoksinassa venymistä vaaditaan monesti myös huoltojoukoilta. Useimpien kuljettajien kohdalla katuradoilla kilpailu on vain mukava harrastus, ja resurssit sen myötä maltilliset.

Omat ohjelmanumeronsa olivat Anssi Koskellakin vielä sunnuntaina.

– Open –luokan kisa meni hyvin, mutta IRRC-sarjan lähdössä syylari hajosi. Paikkasimme sen purkalla ja laitoimme varmuudeksi sadekelin renkaat alle, koska se vuoti vettä suoraan eturenkaalle, Koski tuumaili.

Team Hissikeskuksen ilmoittamana ajanut Kawasaki-kuljettaja sai olla suoritukseensa muutoinkin tyytyväinen. Kolmas sija kovassa seurassa maistui Koskelle.

Kotikisa on vain yksi koitos kuuden kisaviikonlopun eurooppalaisessa IRRC –sarjassa, mutta kenties aina se maukkain ja parhaan tuloksen tuova.

– Vauhti oli parempaa ja suunta on ylöspäin. Ongelmia oli hieman starteissa, kun saimme uuden moottorin vasta keskiviikkona ja sillä jäi vähän viivaan kiinni.

– Imatra on nopea rata, ei niin tekninen kuin kaksi ekaa kisaa. Tapahtumana Imatra on sarjan hienoin. Maailmalla on ollut säännöllisesti yli 20 000 katsojaa, mutta täällä on aina pykälää enemmän, iloitsi Koski.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt