Moottoripyöräily

30-vuotias moottoripyöräilijä kuoli pahamaineisella radalla – kisojen historiassa yli 250 kuolonuhria

Julkaistu:

Moottoripyöräily
Mansaarilta kotoisin ollut kilpailija kuoli Mansaarten ajojen aika-ajossa.
Moottoripyöräilijja Dan Kneen kuoli keskiviikkona Mansaaren ajoissa saamiinsa vammoihin. Kneen oli 30-vuotias.

Superbike-luokassa kilpaileva Kneen kuoli turmapaikalla kolarinsa jälkeen. Kneen ehti urallaan voittaa muiden muassa Superbike-luokan Irlannin mestaruuden vuonna 2014.

Reutersin mukaan ennen Kneeniä myös toinen kuljettaja joutui onnettomuuteen haastavalla reitillä. Hänet lennätettiin sairaalaan hoidettavaksi.

Mansaaren ajot on kuuluisa armottomasta radastaan, jolla kuljettajilla ei ole juuri varaa virheisiin. Kilpailu on lajipiireissä erittäin arvostettu osaltaan vaarallisuutensa takia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Saaren ympäri kulkevalla 60 kilometrin radalla ei ole turva-alueita. Keskinopeudet nousevat yli 200 kilometriin tunnissa ja valtaosa yli radan 260 mutkasta on ns. sokeita.

Englannin ja Irlannin välissä sijaitsevalla saarella on järjestetty kuuluisaa moottoripyöräkisaa vuodesta 1907 alkaen. Kisa on yksi maailman vaarallisimmista moottoriurheilutapahtumista.

Brittimedian mukaan Kneen oli 147:s kuljettaja, joka kuoli Snaefellin radalla. Uhriluku nousee 256:een, kun mukaan lasketaan myös kokemattomammille kuljettajille tarkoitetut Manx Grand Prix -kisat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt