Moottoripyöräily

Joel Harkimo ja Niklas Räsänen uhmaavat vaaroja – starttaavat kylmiltään vaativaan prätkäkisaan

Julkaistu:

enduro
Yksi Pohjoismaiden suurimmista moottoripyörätapahtumista järjestetään perjantaina ja lauantaina Asikkalassa.
Toisen kerran järjestettävä Vesivehmaa Grand National (VGN) kerää jopa noin 500 enduron ystävää perjantaiksi ja lauantaiksi Asikkalaan. Vesivehmaan lentokentällä päristeltävä moottoripyöräilyn suurtapahtuma on siitä poikkeuksellinen, että se on suunnattu paitsi lajin aktiivikilpailijoille myös aloitteleville harrastajille.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on luvassa, sillä enduropyörän hallinta vähäisellä kokemuksella on asiantuntijoiden mukaan todella vaikeaa, ja lisäksi laji on merkittävästi luultua raskaampaa. Mielenkiintoista kyllä, kisassa on mukana myös julkisuudesta tuttuja kasvoja, kuten Harry ”Hjallis” Harkimon poika Joel, ammattinyrkkeilijä Niklas Räsänen sekä Duudson-kasvo Jarno Laasanen.

Mikä ihme saa esimerkiksi Joel Harkimon uhmaamaan vaaroja?

Yrittäjänä leipänsä tienaava Harkimo kertoo hypänneensä enduropyörän selkään ensimmäisen kerran kolmisen viikkoa sitten. Sen jälkeen hän on käynyt harjoittelemassa lajia 3-4 kertaa viikossa, tunti tai pari kerrallaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pakko myöntää, että kyllä mua jo aika lailla jännittää, Harkimo, 28, sanoo.

– Joskus nuorena ajelin mopolla ja viime kesänä hankin prätkäkortin, mutta eivät ne kokemukset tässä tietysti auta. Pitää vaan yrittää mennä rauhassa ja yrittää selvitä ehjin nahoin kierroksista. Mä olen mukana, koska tästä voi tulla mukava uusi harrastus itselleni.

Harkimo on ollut muiden julkkiskasvojen kanssa Joonas Kuisman asiantuntevassa opissa. Treenatessaan Harkimo on pitänyt sykemittaria yllään, eikä hän kuulemma ole ollut uskoa sen lukemia.

– Mulla on palanut joka treenissä vähintään 2000 kaloria. Olen ollut radalla yleensä kaksi ja puoli tuntia, ja siitä aktiivista ajoa on ollut noin tunti. Pulssi on noussut jopa 180:aan, Harkimo selvittää.

– Frendit ovat kyselleet, että meinaanko muka pärjätä. Olen vastannut, että mulle sijoituksilla ei ole nyt mitään väliä. Ei haittaa, vaikka olisin vika. Tärkeintä on, että voitan itseni.

Samankaltaisia ajatuksia löytyy Niklas Räsäseltä, jonka nyrkkeilijävaimolla Eva Wahlström riittää jännitettävää kisan aikana. Räsäsellä, 31, ei ole aiempaa moottoripyörätaustaa, mutta nyt hän jo uhkuu menohaluja.

– Mä olen jo lyhyessä ajassa rakastunut enduropyörän vauhtiin. Mä diggaan vaarallisista tilanteista, Räsänen linjaa.

– Muita kisaajia ei ole tarkoitus iskeä heti alussa kanveesiin, mutta ehdotin kyllä jo meidän porukalla, että tehtäisiin kimpassa sellainen V-muodostelma keulille, niin kukaan ei pääsisi ohi, hän jatkaa naurahdellen.

VGN-tapahtumalla on tänä vuonna EM-arvo. Enduron EM-cup ajetaan nyt toista kertaa Euroopassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt