Moottoripyöräily

Jarno Saarisen harvinainen moottoripyörä on myynnissä – ”Hyvin vaikea hinnoitella”

Julkaistu:

Moottoripyöräily
RR-legenda Jarno ”Paroni” Saarisen käsissä ollut moottoripyörä etsii uutta omistajaa.
Suomen kaikkien aikojen menestyneimmällä ratamoottoripyöräilijällä Jarno Saarisella ollut 50-kuutioinen Tunturi-Puch -enduropyörä on myynnissä.

Saarinen kilpaili sillä Lahden Vesijärven ajossa 1965 ja käytti sitä myös toimiessaan moottoripyörälähettinä armeijassa.

– Vuonna 1969 isäni Reino Venäläinen hankki kyseisen pyörän Tunturilta, jossa hän oli silloin töissä. Hän on ollut siitä asti moottoripyörän ainut omistaja, pyörää myyvä järvenpääläinen Kaisa Venäläinen kertoo.

Monzassa 1973 menehtyneen Saarisen enduropyörä on tällä hetkellä Suomen Moottoripyörämuseossa Lahdessa. Se on edelleen alkuperäisessä kunnossaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Isäni ajoi sillä muutamia kertoja, mutta ei halunnut ajella enempää, koska pyörä on aivan samanlaisessa kunnossa kuin silloin, kun Saarinen sillä ajoi. Jos siitä olisi jotain hajonnut, se olisi ollut hyvin ikävää, Venäläinen kertoo.


Kovin halvalla ”Paronin” pyörää ei varmasti omakseen saa.

– Moottoripyörämuseon johtaja Riku Routo sanoi, että jos se olisi tavallinen pyörä, hinta olisi parin tonnin luokkaa, mutta tuollaisella historialla sitä on hyvin vaikea hinnoitella. Joka tapauksessa puhutaan kymppitonneista, Venäläinen arvioi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt