Moottoripyöräily

Raskaskoneasentaja päihitti tallikuskit Päitsillä

Julkaistu:

Päijänne-ajo
Aleksi Jukola oli legendaarisen moottoripyöräkilpailun ykkönen.
Aleksi Jukola porhalsi Päijänteen ympäriajon ykköseksi Räppäri Pyhimyksen tuore ja monimerkityksinen ”kissaräppi” soi maalialueella Malmin lentokentällä, kun moottoriurheiluväki odotteli Päijänteen ympäriajon nopeimpia kuskeja sunnuntaina. Vierumäeltä lauantaina startanneen, yli 700 kilometrin ja 28 maastokoetta käsittäneen kilvan ykköseksi ajoi järvenpääläinen Aleksi Jukola.

Voitto oli Jukolan ensimmäinen Päitsillä. 24-vuotias KTM-kuski päihitti ympäriajon viimekertaisen voittajan Eero Remeksen vajaalla kahdella minuutilla. Pronssikorokkeelle pystyi kokenut Toni Eriksson, joka jäi Jukolasta noin neljä ja puoli minuuttia.

Päijännekilven tuore voittaja oli teostaan yhtä yllättynyt kuin hänelle taputtanut kisakansa. Ennakkoon moni vannoi Remeksen nimeen.

– Eero tuli ahnaasti sunnuntaina. Onneksi olin lauantaina kyennyt saamaan häneen kelpo etumatkan. Silti jännitin kyllä ihan loppuun saakka, Jukola jutteli maalialueella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kuukausien keskittyminen kilpaan

Siinä missä monet muut Päitsin endurokuskit ovat alan talliammattilaisia, niin tämänkertainen voittaja Jukola on ammatiltaan raskaskoneasentaja. Viime syksystä saakka hänen silmissään on kuitenkin siintänyt vain arvostettu Päijännekilpi.

– No, olenhan minä nyt kuukausitolkulla tähän kisaan keskittynyt. Sen palkinnon sain mitä hain. Pikku kömmähdyksiä ja kaatumisia tuli myös minulle matkan aikana, mutta onneksi ei mitään vakavaa, Jukola iloitsi.

– Lumivallien välissä ajaminen ei ole ollut milloinkaan parasta minua. Kun lumi väheni, sijoitukseni koheni, loppua kohden parantanut hopeamies Remes virnisti.

83. kerran järjestetty ympäriajo oli paitsi SM- myös toisen kerran MM-osakilpailu.

Yleiskilpailun lopputulokset maastokokeen 28/28 jälkeen:

1) Aleksi Jukola Suomi, KTM 5.48.53,11
2) Eero Remes Suomi, TM jäljessä 1.58,90 minuuttia
3) Toni Eriksson Suomi, KTM –4.27,38
4) Antti Hänninen Suomi, Husqvarna –7.44,31
5) Henri Himmanen Suomi, Gas Gas –10.29,54
6) Steve Holcombe Britannia, Beta –13.45,35
7) Lari Jukola Suomi, Husqvarna –14.21,38
8) Hugo Svärd Suomi, Husqvarna –16.22,00
9) Joni Kaivolainen Suomi, KTM –17.06,27
10) Bradley Freeman Britannia, Beta –19.39,68.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt