Promoottori: MotoGP-kisa ajetaan Suomessa 2019!

MM-osakilpailu kaasutellaan Iittiin rakenteilla olevalla KymiRing-radalla.

Suomessa on ajettu ratamoottoripyörien MM-sarjan osakilpailu viimeksi liki 40 vuotta sitten.

2.8.2017 16:05

Ratamoottoripyörien MM-sarjan Suomen osakilpailu voitaisiin järjestää KymiRingillä vuonna 2019, ehdottaa sarjan promoottori Dorna Sports. Dornan pääjohtaja Carmelo Ezpeleta esitti näkemyksensä keskiviikkona Helsingissä.

MM-osakilpailu kaasutellaan Iittiin rakenteilla olevalla KymiRing-radalla.

Promoottorin pitää vielä esittää Kansainväliselle Moottoriliitto FIM:lle ehdotuksensa Suomen MM-osakilpailun ajankohdasta.

Suomessa on ajettu ratamoottoripyörien MM-sarjan osakilpailu viimeksi liki 40 vuotta sitten.

– Haluamme säilyttää lajimme juuret ja perinteet. Tämä on kyseessä myös Suomen osakilpailun kohdalla. Tietysti Suomi on meille myös tärkeä markkina-alue, Ezpeleta sanoi.

Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Tapio Nevala on sanonut, että ratamoottoripyörien MM-sarjan osakilpailua odotetaan innolla.

– MotoGP-osakilpailun saaminen Suomeen on mahtava asia. Se tuo aikamoisen potkun Suomen moottoripyöräurheilulle ja koko Suomen moottoriurheilulle, Nevala on todennut.

Mika Kallio aikoo osallistua

Nevalan mukaan kilpailun taloudellinen vaikutus KymiRingin lähialueilla, Iitissä, Kouvolassa ja Lahdessa on merkittävä. Nevala arvioi, että vaikutukset ulottuvat luonnollisesti myös Helsinkiin. Nevala uskoo, että Suomen MotoGP-osakilpailua saapuu paikan päälle katsomaan 100 000 ihmistä.

Mika Kallio kertoi STT:lle aikovansa jatkaa uraansa ainakin Suomen osakilpailuun asti ja tavoittelee ajopaikkaa kisaan. Ezpeleta totesi, että Dorna tukee Kallion pyrkimyksiä.

Luitko jo nämä?