Milloin MotoGP-kisa tulee Suomeen? ”Rata saadaan varmasti ajoissa valmiiksi”

Suomen ensimmäisen MotoGP-kilpailun ajankohta selviää toukokuussa.

Jos MotoGP-legenda Valentino Rossi ajaa vielä silloin, kun Kymi Ring on MM-kalenterissa, se toisi Suomen osakilpailuun varmasti paljon lisää katsojia.

4.4.2017 18:04

Kymi Ringin hankejohtajan Timo Pohjolan mukaan kaikki MotoGP-kilpailun järjestelyihin osallistuvat tahot saapuvat Suomeen toukokuun lopussa.

– Silloin Suomeen tulevat MotoGP-oikeudet omistava Dorna, ajajien ja tiimien yhdistys IRTA, valmistajien järjestö sekä Kansainvälisen moottoriliiton FIMin edustajat. Silloin päätetään ensimmäisen kilpailun ajankohta, Pohjola kertoi Ilta-Sanomille.

Suomen ensimmäinen ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjan kilpailu aiotaan järjestää Kouvolan lähelle Iittiin valmistuvalla Kymi Ringillä joko heinäkuussa 2018 tai vuotta myöhemmin.

– Meillä on sopimus voimassa, ja siinä lukee, että ensimmäinen Suomen kilpailu ajetaan 2018 tai 2019 ja siitä viisi vuotta eteenpäin, Pohjola sanoo.

Saksasta Suomeen

Suomen osakilpailu on edelleen tarkoitus ajaa Saksan kilpailun jälkeen.

– Tällä hetkellä pitää vielä saada varmistettua esimerkiksi se, että logistiikka toimii siinä aikataulussa, mihin kilpailu kalenterissa asetetaan. Vielä ei tiedetä, ajetaanko Saksan kisa jatkossa Sachsenringillä vai Nürburgringillä. Jos se on Nürburgringillä, silloin matka satamaan kaksinkertaistuu.

Dornan puolelta on annettu sellaisia kommentteja, ettei Suomen MotoGP-kilpailu todennäköisesti toteudu vielä ensi vuonna.

– Se johtuu siitä, että heillä on tiettyjä asioita ratkaistavana. Yksi oleellisimmista on televisiointi. Dornalla on oma televisiointikalusto, mutta ei sellaista kuin formula ykkösissä. Dornalla menee tv-puolen kasaamisessa paljon pidempään.

– Meidän puolella tällä hetkellä oleellinen asia on tiejärjestelyt eli valtatie 12:n remontti. Rata saadaan varmasti ajoissa valmiiksi. Siitä ei ole kysymys, Pohjola vakuuttaa.

Pohjolan mukaan Kymi Ringin rakennustyöt ovat edenneet viime aikoina jopa hieman suunniteltuakin nopeammin.

– Ensimmäinen päällyste radalle vedetään heinä- ja elokuun vaihteessa. Viimeinen päällyste vedetään ensi vuoden kesäkuun alkupuolella. Silloin pitkä rata on siinä kunnossa, että sillä voidaan ajaa kilpailuja.

Luitko jo nämä?