Ruotsissa parahdettiin jo huolesta – Leijonia pidetään paljon Tre Kronoria vahvempana: ”Tarvitsemme vahvistuksia”

Ruotsissa toivotaan vahvistuksia Tre Kronorin joukkueeseen.

Mikä on ruotsin iskukyky MM-turnauksessa?

14.5. 17:52

Ruotsi otti tuloksellisesti riittävän mutta pelillisesti nihkeähkön 3–1-voiton Itävallasta turnauksen avausottelussaan lauantaina.

Itävallalla oli ottelunsa omat etsikkoaikansa, jolloin se roikkui kiinni ottelun voitossa. Ruotsi kuitenkin viimeisteli tehokkaasti.

Ruotsalaismediassa Tre Kronorin otteisiin ei suhtauduttu positiivisesti. Länsinaapurissa ihmeteltiin esimerkiksi sitä, miten Itävalta usein pakotti Ruotsin puolustuskannalle.

– Tarvitsemme vahvistuksia tähän joukkueeseen pystyäksemme haastamaan Suomen ja muut joukkueet tässä lohkossa, entinen jääkiekkoilija, asiantuntija Håkan Södergren sanoi Expressenin mukaan TV6:lla Tre Kronorin avausottelun jälkeen.

Ruotsi pelasi vakuuttavaa peliä viimeisissä EHT-otteluissa, mutta MM-avauksessa huippuotteista ei ollut tietoakaan.

Ruotsi teki Suomen MM-turnaukseen päävalmentajansa Johan Garpenlövin johdolla todella poikkeuksellisen ratkaisun.

Se lähti avausotteluun – ja turnaukseen – vain kahdella rekisteröidyllä maalivahdilla ja 15 kenttäpelaajalla. Ottelu pelattiin siis vain kolmella täydellä kentällisellä, ja pelaavassa kokoonpanossa oli viisi tyhjää paikkaa.

– Odotamme tietoja NHL:stä. Olimme hieman epäonnisia, että lähes kaikki (mahdolliset vahvistukset) pelaava pudotuspeleissä seitsemännessä ottelussa, Garpenlöv sanoi Expressenin mukaan.

Ruotsilla on paljon kovempi haaste edessä jo sunnuntaina, kun joukkue kohtaa Tshekin. Ruotsin joukkueessa on jo NHL-osaamista etenkin puolustuspäässä. Joukkueessa pelaavat mm. Rasmus Dahlin, Adam Larsson ja Oliver Ekman-Larsson.

Ruotsi ei päässyt viime MM-kisoissa pudotuspeleihin, joten länsinaapurissa ollaan entistäkin herkempiä maajoukkueen menestykselle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?