Ruotsi teki MM-kisoissa täysin poikkeuksellisen ratkaisun – palkitaanko siitä jättipotilla vai farssilla?

Ruotsi pelaa kovaa peliä ja lähti MM-turnaukseen vain kolmella kentällisellä.

Ruotsi juhli 3–1-voittoa Itävallasta.

14.5. 16:19

Tre Kronor avasi MM-turnauksen 3–1-voitolla kisojen heikoimpiin maihin lähtökohtaisesti lukeutuvaa Itävaltaa vastaan.

Ruotsi teki päävalmentajansa Johan Garpenlövin johdolla todella poikkeuksellisen ratkaisun.

Se lähti avausotteluun – ja turnaukseen – vain kahdella rekisteröidyllä maalivahdilla ja 15 kenttäpelaajalla. Ottelu pelattiin siis vain kolmella täydellä kentällisellä, ja pelaavassa kokoonpanossa oli viisi tyhjää paikkaa.

Lue lisää: Kommentti: Typerä sääntö voi iskeä tylysti Leijonien kasvoille – halveeraa samalla koko MM-turnauksen arvoa

Näin Ruotsin joukkueenjohdolla on mahdollisuus myllertää joukkueen kokoonpanoa vielä todella paljon kisojen aikana. Kisajoukkueeseen voi rekisteröidä 25 pelaajaa.

Tre Kronorilla on näin mahdollisuus täydentää joukkuettaan vielä vaikkapa kahdeksalla NHL-vahvistuksella. Ruotsin pääsarjan SHL:n loppuottelut päättyivät vasta torstaina Färjestadin juhliin, joten on myös mahdollista, että Färjestadin tai Luleån pelaajia nähdään kisoissa.

Tuloksena voi siis olla jättipotti nimekkäitä vahvistuksia. Toisaalta joku voi aprikoida, mitä pelaajaruletti ja epäselvä tilanne tekee joukkueen yhteen hitsautumiselle.

Yksi mahdollinen MM-kisapelaaja on syöttötaikuri Nicklas Bäckström. 34-vuotiaan keskushyökkääjän edustama Washington taipui lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa Floridalle, mikä mahdollistaisi hänen kisamatkansa.

Bäckström kommentoi mahdollista MM-matkaa Expressenille vähäsanaisesti ja totesi odottelevansa ensin, tuleeko Tre Kronorista yhteydenottoa.

Potentiaalisista maajoukkuemiehistä myös Capitalsin hyökkääjä Johan Larsson voisi nyt olla Tre Kronorin käytössä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?