Jere Innala hyökkäsi MM-avauksessa paikalla, josta voi joutua jo lauantaina pois: ”Jukka tekee päätökset, missä kukakin pelaa”

”Huikea siinä ketjussa on pelata”, Innala sanoi.

13.5. 23:51

Tampere

Leijonien ykkösketju nähtiin Norja-ottelussa koostumuksessa, jossa Sakari Mannisen laidoilla pelasivat Teemu Hartikainen ja Jere Innala. Manninen ja Hartikainen ovat tuttu parivaljakko toisilleen seurajoukkuetta myöden, mutta HIFK:ssa viime kaudella pelannut Innala tuli ketjuun MM-avaukseen, kun vielä viikonloppuna Ruotsi-pelissä kolmas lenkki oli Harri Pesonen.

Pesosen siirtämistä kakkosketjuun on kiusaus tulkita sen suuntaisesti, että Innalan paikan ykkösketjussa ottaa NHL-apu Mikael Granlund, kunhan hän hyppää kaukaloon. Perjantaina Granlund jakoi vasta kommentteja medialle ottelun ensimmäisellä erätauolla.

Lue lisää: Media ympäröi Tampereelle saapuneen Mikael Granlundin – NHL-tähdeltä itsevarma kommentti

Innala sanoi perjantain ottelun jälkeen, että hänellä ei ole käsitystä siitä, millaiset ketjut päävalmentaja Jukka Jalosen mielessä välkkyvät tuleviin peleihin.

– Jukka tekee päätökset, missä kukakin pelaa. Menen peli kerrallaan ja vaihto kerrallaan. Yritän antaa kaikkeni joka vaihdossa, Innala sanoi.

Lue lisää: Nyrkit heiluivat! Leijonien hyökkääjä lensi suihkuun, Suomi murskasi Norjan

Suomen 5–0-voittoon päättyneessä ottelussa ykkösketju oli ainoa ilman maaleja jäänyt. Kakkos- ja kolmosketjuista maalin makuun pääsivät kaikki neljä laituria Harri Pesonen, Joel Armia, Toni Rajala ja Jere Sallinen. Viidentenä maalitilastoihin pääsi nelosketjun sentteri Hannes Björninen.

– Peli oli ihan ok. Joitain paikkoja saatiin luotua, ja oli pienestä kiinni, että olisi voinut tulla enemmän paikkoja ja ehkä muutama maalikin, Innala sanoi.

– Huikea siinä ketjussa on pelata. Tosi kovat pelimiehet ympärillä. Niistä nauttii koko ajan, kun pelaa ja koettaa antaa parhaansa.

Innala, 24, debytoi MM-tasolla viime vuonna ja pelasi viiden (2+3) tehopisteen onnistuneen turnauksen. Innala sanoo odottavansa jälleen hyvää turnausta, kun pelejä saa pelata kotiyleisön edessä.

– Yritän tuoda energisyyttä ja kovaa työtä ja sitä kautta voi tulla maalejakin hyökkäyspäähän, Innala sanoi.

– Kotiyleisö oli hieno. Koko alkushow’n meni kylmät väreet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?