Leijonien NHL-vahvistus räjäytti heti pankin – lähetti tunteikkaan viestin suomalaisille

Joel Armia pelasi ensimmäisen miesten arvokisaottelunsa ja loisti heti. Hän kehui Nokia-areenan tunnelmaa ja Haloo Helsinkiä.

Joel Armia oli heti vauhdissa.

14.5. 7:20

Suomi–Norja 5–0

Tampere

Ensimmäinen miesten arvokisaottelu ja heti tehopisteet 1+1.

Joel Armia ei tuhlannut aikaa tulittaessaan itsensä leijonafanien tietoisuuteen.

Avauserässä Montreal Canadiensin luottomies tarjoili maukkaan syötön Harri Pesosen avausmaaliin ja laukoi itse päätöserässä komealla lyöntilaukauksella Leijonien neljännen maalin ylivoimalla.

Armia, 28, on tottunut meteliin, sillä hän pelaa seurajoukkueessaan valtavan yleisöpauhun keskellä Montrealissa. Siitä huolimatta hän kehui Leijonien ottelun jälkeen estoitta Nokia-areenan tunnelmaa, joka äityi parhaimmillaan jo avausottelussa huumaavaksi.

– Mahtava tunnelma. Paljonko yleisöä oli, 11 000 ja rapiat päälle? Ei voi muuta kuin kiittää ihmisiä, että tulevat paikalle. On todella hienoa pelata täyden hallin edessä, Armia tunnelmoi ottelun jälkeen.

Suosittu suomalaisbändi Haloo Helsinki esitti ennen ottelua erikoisen rockversion Maamme-laulusta. Sovitus jakoi suomalaisten mielipiteet. Toiset pitivät sitä kansallislaulun häväistyksenä, toiset kehuivat.

Armia kuunteli Maamme-laulun normaalia raskaampaa versiota haltioituneena.

– Se oli paras Maamme-laulu, jonka olen kuullut. Ihan mahtava! Armia linjasi.

Lue lisää: Haloo Helsinki esitti rohkean version Maamme-laulusta Leijonien MM-avauksessa – valtava palautetulva puhkesi: ”Häpäisy”

NHL-kaukaloissa Armia on muokannut itsestään työteliään roolipelaajan, mutta nuorempana hänet tunnettiin tehopisteitä takovana kiekkotaiturina.

Avausottelun perusteella Armian kiekolliset vahvuudet pääsevät esiin MM-jäillä, ja leijonapaidassa porilaiselle näyttäisi löytyvän rooli myös ylivoimalta.

Jos ennustaa pitää, Armian otteet paranevat vielä turnauksen edetessä huomattavasti. Hän sanoi itsekin ottelun jälkeen, että NHL-askia suuremmassa kaukalossa pelaaminen vaatii vielä totuttelua.

– Vähän liian hanakasti tahdon lähteä karvaamaan tai hakemaan syöttöpaikkaa ylös. Täällä voi ottaa vähän rauhallisemmin välillä. Tämä asia varmasti paranee treenien ja pelien lomassa, Armia sanoi.

Nuorena suurlupauksena Armia tunnettiin juonikkuudestaan ja yllättävistä tempuistaan. Jos hänen itseluottamuksensa nousee turnauksen aikana tappiin, suomalaiset kiekkofanit voivat nähdä erilaisen Armian kuin mihin viime vuosina NHL-kaukaloissa on totuttu.

Norjaa vastaan Armia pelasi samassa ketjussa Valtteri Filppulan ja Harri Pesosen kanssa. Ketjun peli toimi jo avausottelussa hyvin. Armia teki tehopisteet 1+1, Filppula keräsi yhden syöttöpisteen ja Pesonenkin iski maalin.

– Molemmat ovat maailmanluokan pelaajia, Armia kehui ketjukavereitaan.

– On hienoa päästä pelaamaan heidän kanssaan.

Täysin tyytyväinen Armia ei kuitenkaan vielä ketjunsa pelaamiseen ollut.

– Oli siinä vielä parannettavaa. Kunhan saamme lisää pelejä ketjun kanssa alle, ja pystymme sopimaan tiettyjä asioita tapahtumaan automaattisesti jäällä, niin sitten ei tarvitse kuluttaa koko ajan energiaa miettimiseen.

Omaan huippupeliinsä Armia suhtautui vaatimattomasti, kuten hänen tyyliinsä kuuluu.

– Tuntuuhan se hyvältä. Pelit tulevat äkkiä, niin nollataan tämä ja keskitytään seuraavaan.

Armian ja Pesosen lisäksi Leijonilta onnistuivat maalinteossa Toni Rajala, Hannes Björninen ja Jere Sallinen.

Leijonien urakka jatkuu jo lauantaina. Silloin vastassa on Latvia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?