Kuvat: Leijonilla tunteikas kotiinpaluu – hopeapusuja ja iloisia jälleennäkemisiä viikkojen jälkeen!

MM-hopeaa saavuttanut Leijonat palasi maanantaina Suomeen.

Leijonilla oli maanantaina tunteikas kotiinpaluu. Kuvassa keskellä puolustaja Petteri Lindbohmin tervetulokomppania, puoliso Kira Kosonen ja parin pieni tytär.

7.6.2021 18:56

Vantaa

Jääkiekon MM-kisoista palannutta Suomen maajoukkuetta kuljettanut Air Balticin lentokone laskeutui maanantaina Helsinki-Vantaan lentokentälle kello 15:n maissa. Kone rullasi kahden paloauton ruiskuttaman vesisuihkun läpi liikelentoterminaalin luo, jossa oli odottamassa pelaajien ja taustaryhmän jäsenten perheitä ja läheisiä.

Hopeajoukkue saapui pitkän leiri- ja kisarupeaman jälkeen maanantaina takaisin kotiin.

Ulkona odottaneiden läheisten luokse saapuivat terminaalista ensin joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen, joukkueenjohtaja Mika Kortelainen sekä kapteeni Marko Anttila. Hetkeä myöhemmin saattoi kuulla "Isä!"-huudahduksen, kun Anttilan nelivuotias tytär pääsi isänsä hellään halaukseen. Suurin osa Leijonien pelaajista ja taustaryhmästä oli ollut viikkoja erossa rakkaimmistaan.

–  Olisiko siitä noin viisi ja puoli tai kuusi viikkoa, kun olen perhettä nähnyt viimeksi, Anttila muisteli hopeamitali kaulassa.

Kapteeni Marko Anttila (kesk.) ja muut Leijonien pelaajat näkivät pitkästä aikaa perheensä.

Ennen Latviassa pidettyjä MM-kisoja Leijonat leireili Suomessa ja kävi lisäksi pelaamassa EHT-turnauksen Tshekissä. Anttila kertoi, että nykyään leiritysten ja kisojen aikana yhteydenpito läheisiin on helpompaa.

–  Tämä on ollut aika raskas setti aikoinaan. Tänä päivänä Whatsappilla (pikaviestisovellus) on aika helppoa pitää yhteyttä. Puhelut ovat olleet päivisin useita minuutteja, Anttila kertoi.

Tilaisuuden nuorin osanottaja oli Leijonien puolustajan Petteri Lindbohmin ja Kira Kososen helmikuun lopulla syntynyt tyttövauva, joka pääsi isänsä syliin viikkojen tauon jälkeen.

Petteri Lindbohmia vastassa lentokentällä oli puoliso Kira Kosonen ja parin pieni tyttövauva.

Hyökkääjä Hannes Björninen sai lämpimän vastaanoton.

Paikalla oli pelaajien läheisiä.

Lundellia odottaa armeija

Leijonien tehokkain pelaaja MM-kisoissa oli joukkueen kuopus Anton Lundell, 19, joka teki turnauksessa tehot 4+3. Jo aiemmin nuorten maailmanmestaruuden voittanut hyökkääjä kertoi lentokentällä, että MM-finaalitappio harmittaa yhä. Samaa sanoivat myös muut median puheille saapuneet joukkueen pelaajat sekä päävalmentaja Jalonen.

Lundellilla ovat piakkoin edessä aamukuuden herätykset.

–  Armeija kutsuu. Menen sinne heti karanteenin jälkeen, Lundell kertoi.

Lundell sanoi, että palvelus Puolustusvoimien urheilukoulussa on jo alkanut. Hän suorittaa palvelustaan Helsingin Santahaminassa Kaartin jääkärirykmentissä.

Päävalmentaja Jukka Jalosen, kapteeni Marko Anttilan, maalivahti Jussi Olkinuoran ja joukkueenjohtaja Mika Kortelaisen kotiinpaluutunnelmia IS:n haastattelussa:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?