Ruotsin kiekkomedia täydessä hätätilassa MM-farssin jälkeen – kansalta tyly näkemys päävalmentajasta

Ruotsin MM-taival päättyi maanantaina. Uutinen otettiin länsinaapurissa vastaan raskain mielin.

Ruotsi koki mahalaskun MM-kisoissa.

1.6.2021 9:04 | Päivitetty 1.6.2021 11:12

Ruotsin miesten jääkiekkomaajoukkue kyykkäsi historiallisella tavalla MM-kisoissa Riiassa.

Tre Kronorin putoaminen pudotuspeleistä varmistui maanantaina, kun se hävisi Venäjälle voittolaukauskilpailussa 2-3.

Ruotsi ei ole jäänyt alkulohkoon kertaakaan sen jälkeen, kun MM-kisoja alettiin pelata lohkomuotoisesti vuonna 1992. Se on jäänyt ulos kahdeksan parhaan joukosta edellisen kerran 84 vuotta sitten, 1937.

Kritiikki on kohdistunut ensisijaisesti päävalmentaja Johan Garpenlöviin, joka valmensi ensimmäisissä MM-kisoissaan. Pääkäskijä kuitenkin ilmoitti heti Venäjä-pelin jälkeen jatkavansa pestissään.

Lue lisää: Ruotsi putosi jatkosta jääkiekon MM-kisoissa – asiantuntija ei säästellyt sanoissaan: ”Valtava fiasko”

Länsinaapurin mediassa on maalailtu nyt synkkiä näkymiä tulevaisuudesta.

– Ruotsin täytyy muuttaa lähestymistään fyysiseen peliin tai muutoin olemme pian keskikastin joukkue tai jopa huonompia MM-tasolla. Sitten on tämä johtajuusasia. Joukkue tunsi itsensä uskomattoman pieneksi henkisesti. Kaipaamme todellisia johtajia, C Moren kiekkoasiantuntija Niklas Wikegård pauhasi Aftonbladetin mukaan.

Ruotsin jääkiekkoliiton pääsihteeri Johan Stark vakuutti SVT:lle, ettei Garpenlövin, 53, asema ole uhattuna katastrofista huolimatta.

Lue lisää: Historiallinen katastrofi on totta – Ruotsi putosi jatkosta jääkiekon MM-kisoissa

– En ole kuullut mitään huonoa joukkueen ilmapiiristä. Kokoonpanossa oli monta pelaajaa, jotka eivät olleet pelanneet aiemmin keskenään. On kiintoisaa kuulla, miten valmennustiimi on kokenut sen asian, Stark sanoi ja lisäsi, että luotto pääkäskijään on sataprosenttinen.

Myös Ruotsin kansalla oli selvä näkemys NHL:ssä urallaan pelanneen Garpenlövin tulevaisuudesta maajoukkueessa. Aftonbladet kysyi lukijoiltaan, pitäisikö Garpenlöv potkia ulos. Yli 47 000 vastaajasta 67 prosenttia oli sitä mieltä, että hänen pitäisi jättää tehtävänsä.

Juttua ja otsikkoa päivitetty 1. kesäkuuta kello 11.13. Korjattu Ruotsin päävalmentajan nimi ja ikä sekä äänestyksen tulos.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?