Historiallinen katastrofi on totta – Ruotsi putosi jatkosta jääkiekon MM-kisoissa

Ruotsin oli pakko voittaa Venäjä. Toisin kävi.

Ruotsin pelaajat olivat kuin maansa myyneitä Venäjä-ottelussa.

31.5.2021 22:38 | Päivitetty 31.5.2021 23:57

Ruotsin jääkiekkomaajoukkue pelasi maanantai-iltana veitsi kurkulla.

Tre Kronorin oli pakko voittaa Venäjä tai muuten se putoaisi ensimmäistä kertaa historiassaan nykymuotoisten MM-kisojen pudotuspeleistä. Voittoa ei tullut, ja Ruotsi lähti kotimatkalle.

Jännitysnäytelmä ratkesi vasta voittomaalikilpailussa, jossa Venäjä oli parempi maalein 3–2. Varsinainen peliaika päättyi 2–2.

A-lohkon ottelu alkoi Ruotsin kannalta vahvasti. Jesper Fröden iski keltapaidat 1–0-johtoon ylivoimalla avauserässä. 26-vuotias hyökkääjä Fröden oli terävänä irtokiekossa ja iski sen tyhjään maaliin Venäjän maalivahdin torjunnan jälkeen.

Ruotsin avausmaalin jälkeen Venäjä otti pelin haltuunsa ja puski hyökkäyksen toisensa jälkeen sinikeltaisten päätyyn. Ruotsi kuitenkin kesti myllytyksen mainion maalivahtinsa Adam Reidebornin johdolla.

Kolmannessa erässä Venäjän paine tuotti kuitenkin tulosta. Venäjä iski kaksi salamamaalia ja siirtyi 2–1-johtoon. Ensin iski kapteeni Anton Slepishev ja vain 12 sekuntia myöhemmin oli Aleksandr Barabanovin vuoro. Slepyshevin osuma syntyi ajassa 52.34.

Ruotsi kuittasi kuitenkin pian tasoihin. NHL-vahvistus Victor Olofsson osui tarkalla laukauksella ajassa 55.17.

Kolmannessa erässä ei nähty enempää maaleja ja jatkoaikakin oli maaliton. Voittaja ratkaistiin voittomaalikilpailulla, jonka ratkaisi Vladimir Tarasenko.

– Tuntuu aivan karmealta. Teimme kaikkemme jatkopaikan eteen. Sitten tie päättyi näin lähellä maaliviivaa. Tuntuu hirveältä, Ruotsin joukkueen tähtihyökkääjä Rickard Rakell voivotteli Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n haastattelussa.

NHL:n Anaheim Ducksia seuratasolla edustava Rakell myönsi, että Ruotsin esitys MM-kisoista oli kaukana hyvästä.

– Tulimme kisoihin mennäksemme päätyyn asti, halusimme taistella kullasta. Sitten emme päässeet edes pudotuspeleihin. Emme todellakaan saaneet mitä halusimme, Rakell sanoi.

Jutun otsikkoa täsmennetty klo 23.57.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?