Jääkiekon MM-kisat: Venäjä hävisi Slovakialle – Boris Mihailov hermostui - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Venäjä sai kylmää kyytiä MM-jäillä – Punakoneen legenda jyrähti heti: ”Poikia pitää rangaista”

Boris Mihailov ei katsonut hyvällä venäläispelaajien asennetta maanantain Slovakia-tappiossa.

Venäjä ei yltänyt parhaimpaansa Slovakiaa vastaan.

24.5. 19:55

Jääkiekon MM-kisojen alkua voi kuvailla perustellusti yllätyksellisiksi. Tuorein kompuroija on Venäjä, joka hävisi maanantaina Slovakialle 3–1.

Slovakia nousi voiton myötä A-lohkon kärkeen.

Karvas tappio otettiin itänaapurissa vastaan raskain mielin. Punakoneesta tuttu kaksinkertainen olympiavoittaja Boris Mihailov kertoi kantansa maanmiestensä töpeksimisestä Championatin haastattelussa. Venäjä voitti kisojen alkajaisiksi Tshekin ja Britannian, mutta se ei kiekkolegendaa lämmittänyt.

– Pääsyy tappioon on pelaajien asenne. Ensimmäinen erä näytti, ettei tunnetila ollut paras mahdollinen ja toivoin, että jokin muuttuisi. En tiedä, mitä Valeri Bragin (päävalmentaja) sanoi erätauolla, mutta mikään ei muuttunut, Mihailov, 76, totesi Championatille.

Milos Kelemen vei Slovakian johtoon toisen erän puolivälissä, mutta NHL-vahvistus Aleksandr Barabanov tasoitti puntit vain minuuttia myöhemmin.

Kolmas erä oli KHL-tähdillä kyllästetylle Venäjälle kohtalokas: Martin Gernat osui ensiksi ylivoimalla ja Marek Daloga loppuhetkillä tyhjiin.

Mihailovilla oli selvä näkemys siitä, mitä Venäjän tähtisikermälle pitäisi tehdä.

– Mikään ei toiminut. Suoraan sanottuna, poikia pitäisi rangaista! Uskon, että tämä peli toimii herätyksenä. Jos tulee MM-kisoihin, pitää antaa parhaansa alusta loppuun, kahdeksankertainen maailmanmestari puhisi.

Mihailovin onneksi Venäjää saapuu vahvistamaan kolme NHL-pelaajaa: maalivahti Ilja Samsonov, puolustaja Dmitri Orlov ja hyökkääjä Vladimir Tarasenko.

Venäjä kohtaa seuraavaksi Tanskan. NHL-kolmikko ei ole vielä ottelussa mukana koronakaranteenien takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?