Jukka Jalonen vastaa MM-valinoissa ihmetyttäneeseen kuumaan kysymykseen - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Yksi asia Leijonien MM-valinnoissa herätti rutkasti ihmetystä – näin Jukka Jalonen vastaa kuumaan kysymykseen

Jukka Jalonen selvensi IS:lle MM-joukkueen valintaperusteita.

16.5. 9:39

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue tämän vuoden MM-kisoihin nimettiin lauantaina. Totuttuun tapaan joukkueen julkaisemista seurasi paljon spekulaatioita, ihmettelyä ja kritiikkiäkin.

Yksi kansaa hämmästyttäneistä asioista oli se, miksei SM-liigan finalistijoukkueista Lukosta ja TPS:stä mahtunut pelaajia joukkueeseen. Varsinkin, kun liigan finaalit oli pelattu nopeutetulla aikataululla ennen MM-kisoja.

Leijonien GM Jere Lehtinen kertoi keskiviikkona, ettei finaalijoukkueiden pelaajia nähdä MM-kisoissa. Syyksi hän kertoi sen, ettei pelaajilla ole mahdollisuutta antaa näyttöjä.

– SM-liigan finaaleissa pelanneilla potentiaalisilla MM-kisapelaajilla ei ollut aikataulujen vuoksi mahdollisuutta antaa kisanäyttöjä leirityksessä ja Tshekin EHT-turnauksessa, eikä heitä tämän takia nähdä kevään MM-kisoissa, Lehtinen kommentoi.

MM-joukkueeseen valittiin kuitenkin NHL:stä Olli Määttä ja Arttu Ruotsalainen – ilman näyttöjä MM-leirityksessä. Missä logiikka, osa faneista ihmetteli.

Päävalmentaja Jukka Jalonen selvensi IS:lle valintaperusteita.

– Selvennyksenä, että kisoihin voi päästä suoraan ilman testipelejä, jos on meidän mielestä tarpeeksi hyvä. Mutta jos ei ole, niin tarvitaan muutama matsi esimerkiksi viimeisellä EHT:llä. Liigan finaalien ja Tshekin EHT:n vaatimustasossa on erittäin iso ero, Jalonen viestitti IS:lle.

Jalonen paljasti olleensa itse suoraan yhteydessä kahteen mestarijoukkue Lukon pelaajaan ja kertoneensa heille tilanteen.

– On harmi, että liigan finaalit ovat aina niin myöhään, etteivät kaikki hyvät pelaajat ehdi saada näyttöpaikkaa. Itse olin kahteen Lukon pelaajaan yhteydessä ja kerroin heille tilanteen. Vuosien saatossa on moni pelaaja jäänyt valitsematta suoraan kisoihin vaikka ovatkin olleet hyviä liigafinaaleissa. Itse pystyn arvioimaan pelaajan kansainvälisen tason vasta kansainvälisissä peleissä.

Päävalmentaja löysi parannuskohteen SM-liigan kevään aikataulusta jatkoa ajatellen.

– Nyt pudotuspelit pelattiin nopeutetusti, mutta ei riittävän ajoissa kuitenkaan. Viikko aikaisemmin päättyvät pleijarit auttaisivat finaalipelaajia taistelemaan nykyistä paremmin kisapaikasta, Jalonen totesi.

Jääkiekon miesten MM-kisat alkavat ensi perjantaina. Suomen ensimmäinen ottelu on lauantaina, jolloin vastaan asettuu Yhdysvallat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?