Vahvistus tuli: Jättipettymys! Naisten jääkiekon MM-kisat peruttiin jälleen - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Vahvistus tuli: Jättipettymys! Naisten jääkiekon MM-kisat peruttiin jälleen

Naisten jääkiekon MM-kisojen perumisesta on tehty päätös.

21.4. 20:13 | Päivitetty 21.4. 20:20

Kanadalaismedia TSN kertoo, että naisten jääkiekon MM-kisat perutaan koronapandemian vuoksi. Kisat piti järjestää Kanadan Halifaxissa ja Trurossa 6.–16. toukokuuta.

Asiasta kertoi aluksi Twitterissä muun muassa TSN:n kiekkotoimittaja Darren Dreger.

– Jälleen yksi rankka päivä urheilulle. Taistelussa koronavirusta vastaan naisten jääkiekon MM-kisat perutaan virallisesti tunnin sisällä, hän kirjoitti.

Kello 20 Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF tiedotti, että Nova Scotian provinssi on ilmoittanut kisojen perumisesta koronavirukseen liittyvien huolien takia.

– Todella surullista saada tällaisia uutisia vain hetki ennen turnauksen alkua. Uskomme vahvasti, että meillä oli kaikki tarvittavat keinot, jotta pelaajien, tuomareiden, katsojien ja asukkaiden turvallisuus olisi taattu, ottaen huomioon IIHF:n ja Kanadan liiton kokemukset nuorten MM-kisoista, jotka järjestettiin Edmontonissa, IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel kommentoi tiedotteessa.

Nuorten, alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelattiin Kanadan Edmontonissa 25.12.2020–6.1.2021.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto ja Kanadan liitto etsivät turnaukselle nyt uutta ajankohtaa. Toiveissa on, että kisat voitaisiin pitää vielä kesällä 2021.

– Loppujen lopuksi, meidän on hyväksyttävä provinssin hallituksen päätös. Tämä ei tarkoita, etteikö vuonna 2021 järjestettäisi naisten MM-kisoja, Fasel totesi.

– Kanadan jääkiekkoliitto sai tänä aamuna tiedon Nova Scotian provinssin edustajilta, että he ovat tehneet päätöksen perua kisat Halifaxissa ja Trurossa. Vaikka olemmekin pettyneitä, ymmärrämme, että päätös tehtiin huomioiden, että kaikkien osallistujien sekä alueen asukkaiden terveys on tärkein prioriteetti, lausui Kanadan liiton johtaja Tom Renney.

Renney kertoi TSN:n mukaan, että Kanadan liitto kartoittaa nyt vaihtoehtoja kisojen järjestämiselle lähikuukausina.

– Vaikkemme pysty järjestämään turnausta Nova Scotian provinssissa, Kanadan liitto on sitoutunut pitämään naisten MM-kisat tänä vuonna.

Nova Scotia on Kanadan itärannikolla, Atlantin valtameren rannalla sijaitseva, maan toiseksi pienin provinssi. Halifax on provinssin merkittävin kaupunki.

Naisten jääkiekon MM-kisat Kanadassa peruttiin myös vuosi sitten. Nyt niitä oli siirretty huhtikuulta toukokuulle.

Naisten MM-kisoihin piti osallistua kymmenen maata, jotka olivat kaikki jo nimenneet joukkueensa turnaukseen. Suomen joukkueen piti aloittaa matkansa Halifaxiin torstaina.

Edellisen kerran naisten MM-kisat on saatu pelattua keväällä 2019, jolloin ne järjestettiin Espoossa. Tuolloin loppuottelussa puolustava maailmanmestari Yhdysvallat päihitti Suomen 2–1 voittolaukauskilpailun jälkeen ottelussa, jota sävytti ikimuistoinen tuomarisekoilu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?