Valko-Venäjä sai pakit – Liettua tarjoutui nyt MM-kiekon isäntämaaksi - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Valko-Venäjä sai pakit – Liettua tarjoutui nyt MM-kiekon isäntämaaksi

Liettua tarjoutuu järjestämään miesten jääkiekon MM-pelejä.

Rene Fasel on Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n nokkamies.­

21.1. 14:13

Liettua on tarjoutunut järjestämään miesten MM-jääkiekon pelejä.

Liettualaisen brändityöryhmän Brand Lithuania Unitin julkaiseman tiedotteen mukaan Liettuan pääministeri Ingrida Šimonytė on pitänyt asiasta etätapaamisen Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtajan Rene Faselin kanssa.

Liettuan urheilusta vastaava ministeri Jurgita Siugzdiniene kertoi puolestaan uutistoimisto Tassille, että maa on lähettänyt viralliset kirjeet, joissa se tarjoutuu kisaisännäksi. Kirjeet osoitettiin Kansainväliselle jääkiekkoliitolle ja MM-kisojen toiselle isäntämaalle Latvialle.

Liettuan pääministeri Šimonytė kehui tiedotteessa maansa valmiutta MM-pelien järjestämiseen. Pääministerin mukaan tarjous MM-ottelujen pelaamisesta Liettuassa on esitetty myös Latvialle, jonka on määrä järjestää MM-pelejä.

Tiedotteen mukaan MM-pelejä ehdotetaan Liettuan Vilnaan ja Kaunasiin.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF teki hiljattain päätöksen siitä, että ensi kevään MM-kisat vietiin pois Valko-Venäjältä. Virallinen syy kisojen poisviemiseen oli, ettei IIHF pysty takaamaan kisojen turvallisuutta itsestään riippumattomista syistä, mutta taustalla painoi ilmiselvästi myös Valko-Venäjän ihmisoikeustilanne.

MM-kisoja on suunniteltu pelattavaksi 21.5.–6.6.2021.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?