Sauli Niinistö vastaanotti tehtävän jääkiekon MM-kotikisojen taustalla - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Sauli Niinistölle tehtävä jääkiekon MM-kotikisojen taustalla – ”Kiitokset tasavallan presidentille”

Leijonat pelaa ensi vuoden MM-kotiottelunsa Tampereella.

Sauli Niinistö on nähty aiempina vuosina jäällä Save Pond Hockey -pipolätkäturnauksessa Helsingissä. Kuva helmikuusta 2020.­

21.1. 13:08

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii ensi vuonna Suomessa pelattavien jääkiekon miesten maailmanmestaruuskilpailujen suojelijana. Kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoi asiasta torstaina Suomen jääkiekkoliiton virtuaalisena järjestämässä lehdistötilaisuudessa.

– Kiitokset siitä tasavallan presidentille, että hän on suostunut tähän tehtävään. Hänhän on itsekin oikein hyvä jääkiekon lähettiläs ja pipolätkän pelaaja. Hän seuraa innokkaasti sitä, mitä jääkiekossa tapahtuu, pääsihteeri Hietanen sanoi.

Suomi pelaa kaikki alkusarjaottelunsa Tampereella, jonne valmistuu loppuvuodesta uusi areena. Toinen lohko pelataan Helsingissä. Sinne pelaamaan on kiinnitetty Venäjä. Taustalla ovat logistiset syyt. Pietarin seudulta on hyvät liikenneyhteydet Helsinkiin, jonne odotetaan saapuvan paljon venäläiskatsojia.

MM-kilpailujen puolivälierät on jaettu molempiin kaupunkeihin, mutta mitalipelit kiekkoillaan Tampereella. Jääkiekkoliitto odottaa tapahtumiin puolta miljoonaa kisavierasta.

– Mikäpä sen hienompaa kuin päästä pelaamaan Suomen kiekkoilun kehtoon, päävalmentaja Jukka Jalonen viittasi pääkisakaupunki Tampereeseen.

– Kotiyleisö tuo ekstramausteen, ja katsomo on kuudes kenttäpelaaja.

Suomi on isännöinyt miesten MM-kilpailuja aiemmin 1965, 1974, 1982, 1991, 1997, 2003, 2012 ja 2013.

Jalonen luotsasi Leijonia 2012 ja 2013, jolloin Suomi jakoi kisat Ruotsin kanssa. Päävalmentaja muistutti kotikisojen paineista ja ulkoisten haittatekijöiden poissulkemisesta.

– Kaverit, perheenjäsenet ja kumminkaimat. Lippujen kyselijöitä riittää. Fokus täytyy keskittää pelaamiseen. Pelaajien kanssa pitää miettiä, ettei menisi överiksi, Jalonen suunnitteli.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?