Valko-Venäjän MM-hanke on hiipumassa – Jääkiekkoliitto infoaa asiasta illalla - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Valko-Venäjän MM-hanke on hiipumassa – Jääkiekkoliitto infoaa asiasta illalla

Latvian ja MM-jääkiekon suursponsorin vastarinta ajaa IIHF:n seinää vasten.

Suomi voitti jääkiekon MM-kultaa vuonna 2019. Sveitsin MM-kisat peruutettiin vuonna 2020 koronapandemian vuoksi.­

18.1. 13:31

Valko-Venäjän hanke jääkiekon miesten jaettujen MM-kisojen järjestämiseksi ensi touko-kesäkuussa on hiipumassa.

Suomen jääkiekkoliitto järjestää medialle tänään kello 19 alkaen etäinfon, joka koskee tämän vuoden MM-turnausta.

Infossa ovat haastateltavina Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola ja Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela. Heidän läsnäolonsa viittaa siihen, että kansainvälisellä lajiliitolla on MM-kisoja koskien huomionarvoista uutisoitavaa.

Kummola kertoi eilen STT:lle, että IIHF saattaa jo tänään tehdä päätöksen siitä, pelataanko loppukevään MM-turnausta Valko-Venäjän Minskissä. Kummola arvioi monen vuosikymmenen kansainvälisellä kiekkokokemuksella, että jos päätös tulee tänään, se on Valko-Venäjälle kielteinen.

IIHF on ollut kisojen suhteen pitkään paineen alla, sillä MM-turnauksen järjestäminen Valko-Venäjällä on kirvoittanut voimakasta kritiikkiä maan ihmisoikeustilanteen takia.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto sai viikonloppuna entistä enemmän mietittävää, kun turnauksen pitkäaikainen ja selvästi näkyvin sponsori Skoda kertoi vetäytyvänsä MM-yhteistyökumppanuudesta, jos Valko-Venäjä säilyttää kisaisännyytensä.

Kummola kertoi eilen, että jos Valko-Venäjä menettää MM-kisat, päätöstä turnausisännästä ei saada aikaan vielä tänään. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Latvia jakaisi MM-kisat Valko-Venäjän kanssa, mutta tämä ei ole sopinut Latvialle enää aikoihin. Vaihtoehtoina ovat olleet esillä pelkkä Latvian kisaisännyys tai jaettu MM-turnaus, jossa vaihtoehtoina keskusteluissa ovat ainakin Tanska ja Slovakia.

Tanska järjesti MM-turnauksen 2018 ja Slovakia seuraavana vuonna. Slovakiassa MM-kultaa voitti Suomi, joka on yhä puolustava maailmanmestari, koska viime vuoden MM-kisat Sveitsissä peruttiin koronapandemian takia.

Tämän vuoden MM-turnaus on määrä järjestää 21. toukokuuta–6. kesäkuuta.

Suomi on MM-kisojen järjestämisvuorossa vuonna 2022. Turnaus pelataan Tampereella ja Helsingissä.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?