Kalervo Kummola povaa lisää kovia MM-uutisia: ”Ei ainoa” - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Kalervo Kummola kommentoi Skodan MM-äkkijarrutusta – povaa lisää kovia uutisia: ”Ei ainoa”

IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola sanoo, että ensi kevään MM-kisojen kohtalo ratkeaa lähipäivinä.

Kalervo Kummola kertoi, että Kansainvälinen jääkiekkoliitto tekee pian päätöksiä Valko-Venäjän MM-isännyyden suhteen.­

16.1. 15:48

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kertoo Ilta-Sanomille, että osasi odottaa jääkiekon MM-kisojen pääyhteistyökumppanin Skodan uhkausta lopettaa tapahtuman tukeminen.

– Ei se ollut minulle yllätys. Minulla oli jo vähän hajua siitä. En vain tiennyt koska he tulevat ulos. Skoda ei kuulemma ole ainoa, vaan muutkin sponsorit ovat samalla kannalla, Kummola kommentoi.

– Skodan ilmoitus edistää päätöksentekoa, mutta ei se mitään ratkaise sinänsä. Kyllähän asiat ovat menossa ihan oikeaan suuntaan.

Tshekkiläinen autonvalmistaja Skoda tiedotti lauantaina, että vetää tukensa jääkiekon MM-kisoilta 28 vuoden yhteisen taipaleen jälkeen, jos kisoja ei siirretä pois Valko-Venäjältä. Skoda kertoi tukevansa ihmisoikeuksia.

Voiko Skodan jättäytyminen pois laukaista dominoefektin, jossa muutkin sponsorit uhkaavat vetää tukensa pois MM-kisoilta, Kalervo Kummola?

– Kuten sanoin, muut sponsorit ovat samaa mieltä. Katsotaan nyt. Eiköhän tässä pikku hiljaa saada päätöksiä aikaiseksi.

Kun sponsorit ja raha lähtevät taustalta, niin eikö tämä ole nyt viimeinen niitti jääkiekon MM-kisoille Valko-Venäjällä?

– Minun mielestäni viimeinen niitti olivat jo ne valokuvat. Juna on mennyt jo. Lopullinen päätös puuttuu, mutta eiköhän tämä ratkea lähipäivinä.

IIHF:n puheenjohtajan René Faselin ja Valko-Venäjän itsevaltaisen presidentin Aljaksandr Lukashenkan halauskuvat nostivat kohun maanantaina.

Onko IIHF ajanut Faselin johdolla umpikujaan?

– En tiedä. Fasel lähtee joka tapauksessa ensi syksynä. Ei paine ole niin kova muissa maissa kuin Suomessa ja Pohjoismaissa. Ikävä sinänsä, että vaalikokous siirtyi vuodella. Luultiin, että koronasta on jo tarpeeksi harmia. Ei uskottu, että koko Valko-Venäjän tapauskin tähän vielä tulee.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

– Me teemme päätöksiä lähiaikoina. Muuta en voi tässä vaiheessa kertoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?