Svjatlana Tsihanouskaja sanoo Rene Faselin puhuneen pehmoisia - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Valko-Venäjän oppositiojohtaja veti kiekkopomo René Faselia vastapalloon: ”Puhuu pehmeitä”

Valko-Venäjän oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja reagoi napakasti Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtajan René Faselin väitteisiin.

16.1. 14:08

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja René Fasel vieraili maanantaina Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä tapaamassa maan itsevaltaista johtajaa Aljaksandr Lukashenkaa.

Kuvat kaksikon kohtaamisesta pöyristyttivät maailmalla, sillä kiekkopomo Fasel halasi lukuisista ihmisoikeusrikkomuksista syytettyä Lukashenkaa lämpimästi.

Fasel antoi hiljattain sveitsiläiselle uutissivustolle Watsonille pitkän haastattelun, jossa hän puolusti matkaansa Valko-Venäjälle kuulleensa maan johdon ja kiekkoliiton ohella myös opposition edustajia.

– Jopa erästä Svjatlana Tsihanouskajan läheistä henkilöä. Valko-Venäjän oppositiota on tosin vaikea tavata, sillä he eivät ole järjestäytyneet. Siellä ei ole oppositiopuoluetta, vaan monia yksittäisiä etuja ajavia ryhmiä. Soitimme heille etukäteen henkilökohtaisesti ja kerroimme aikomuksistamme. Sitä arvostettiin suuresti, Fasel kuvaili.

Faselin mukaan opposition edustajat haluavat, että jääkiekon MM-kisat pidetään alkuperäisen suunnitelman mukaan Minskissä.

– Heidän mukaansa niistä tulisi koko kansan kisat, mutta hallinnon ja opposition välillä ei ole keskusteluyhteyttä.

Oppositiojohtaja Tsihanouskaja tyrmäsi Faselin väitteet ponnekkaasti.

– Mielestäni IIHF:n puheenjohtaja herra Fasel puhuu pehmeitä. Minä tai kukaan esikuntani jäsen ei ole koskaan tavannut häntä. Sen sijaan diktaattori Lukashenka on. Olen lähettänyt EU-maiden ja Kanadan, Venäjän sekä Kazakstanin ulkoministeriöihin kirjeen, jossa pyydän heitä vastustamaan julkisesti vuoden 2021 MM-kisojen pitämistä Minskissä, Tsihanouskaja kirjoitti Twitterissä.

Tsihanouskaja oli Lukashenkan vastaehdokas viime vuoden presidentinvaaleissa. Lukashenka julistautui vilpillisinä pidettyjen vaalien voittajaksi, ja Tsihanouskaja pakeni maasta.

Joulukuussa Euroopan parlamentti palkitsi Tsihanouskajan Saharov-palkinnolla, joka myönnetään vuosittain ihmis- ja perusoikeuksia edistäville henkilöille ja järjestöille.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?