Skoda lopettaa jääkiekon MM-kisojen sponsoroinnin, jos kisoja ei viedä Valko-Venäjältä - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Jääkiekon MM-kisojen pitkä­aikainen pääsponsori painoi jarrun pohjaan – kisat pois Valko-Venäjältä tai muuten yhteistyö loppuu

Skoda otti kantaa Valko-Venäjän ihmisoikeustilanteeseen.

16.1. 13:47

Jääkiekkomaailmasta kuuluu kummia.

Jääkiekon MM-kisojen pitkäaikainen pääyhteistyökumppani Skoda uhkaa vetää tukensa pois koko sirkukselta peräti 28 vuoden yhteisen taipaleen jälkeen.

Tshekkifirma ilmoitti täysjarrutuksesta lauantaina Twitterissä.

– Kunnioitamme ja tuemme ihmisoikeuksia. Sen vuoksi vetäydymme vuoden 2021 jääkiekon MM-kisojen sponsoroinnista, mikäli Valko-Venäjä on toinen niiden isäntämaista, Skoda paalutti.

Valko-Venäjän kisaisännyys on kyseenalaistettu väkevästi tällä viikolla sen jälkeen, kun IIHF:n puheenjohtaja René Fasel kävi tapaamassa Valko-Venäjän ihmisoikeusloukkauksista syytettyä johtajaa Aljaksandr Lukashenkaa Minskissä.

Kaksikon lämpimät halailukuvat levisivät maailmalle. Fasel on joutunut myöntämään, että hän leikki Minskissä tulella ja paloikin siinä vähän.

Hän tunnusti myös hölmöilleensä Minskin-matkalla.

Esimerkiksi Ruotsin entinen pää- ja ulkoministeri Carl Bildt tuomitsi tapahtumat jyrkästi.

Fasel ilmoitti tapaamisen jälkeen, että Valko-Venäjä on edelleen ainoa vaihtoehto MM-kisojen järjestämispaikaksi. IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola julisti keskiviikkona, että kisat järjestetään luultavasti jossain muualla kuin siellä.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?