Kalervo Kummola ottaa kantaa tulenarkaan MM-kisakohuun – kiekkopomo paljasti Rene Faselin käytöksen muuttuneen kulisseissa - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Kalervo Kummola ottaa kantaa tulenarkaan MM-kisakohuun – kiekkopomo paljasti Rene Faselin käytöksen muuttuneen kulisseissa

IIHF piti kokouksen Valko-Venäjälle myönnettyjen MM-kisojen kohtalosta keskiviikkona. Kalervo Kummolan mukaan kiekkopäättäjien päät ovat alkaneet kääntyä.

IIHF:n puheenjohtaja René Fasel ja varapuheenjohtaja Kalervo Kummola maaliskuussa 2019.­

13.1. 22:07

Kiekkoilevaa maailmaa on kuohuttanut viime päivinä IIHF:n puheenjohtajan René Faselin ja Valko-Venäjän itsevaltaisen presidentin Aljaksandr Lukashenkan maanantainen tapaaminen.

Kaksikko keskusteli toukokuuksi Minskiin myönnettyjen MM-kisojen kohtalosta. IIHF:ää on painostettu siirtämään turnaus pois ihmisoikeuksia polkevan Valko-Venäjän maaperältä, mutta Lukashenkan mielestä valtio soveltuu kisaisännäksi.

Fasel puolestaan on kommentoinut tulenarkaa tilannetta varovasti, ja saanut sen vuoksi osakseen rajua kritiikkiä. Kohua on lisännyt entisestään Faselin ja Lukashenkan veljelliseltä vaikuttaneet välit.

IIHF:n varapuheenjohtaja, suomalainen kiekkovaikuttaja Kalervo Kummola otti asiaan kantaa torstai-iltana. Hän twiittasi, että kisat pelataan luultavasti jossain muualla kuin Minskissä.

– Ottakaa nyt jääkiekon ystävät vielä hetki rauhallisesti. Kyllä tämä vielä ihan hyvin päättyy ja kisat pelataan, mutta ei varmaankaan Minskissä, hän kirjoitti.

Ilta-Sanomat tavoitti Kummolan täsmentämään monta jääkiekkofania huojentanutta mutta samalla hieman kryptistä lausuntoaan.

IIHF:n kokousti keskiviikkona asian tiimoilta, Kummola kertoo. Kokous vahvisti suomalaispomon näkemystä siitä, että turnaus pelataan suurella todennäköisyydellä jossain muualla kuin Minskissä.

– Kyllä. Erittäin vahva sellainen fiilis minulla on. Siellä ovat mielipiteet kääntyneet selvästi vähän samalle kannalle kuin minulla on ollut jo pitkään. Useammat maatkin ovat nyt sitä mieltä, ettei niitä Minskissä pidetä.

Kummola epäilee, että päät ovat kääntyneet yksi kerrallaan hurjana jauhaneen mediamylläkän seurauksena. Valko-Venäjän palkitseminen MM-kisoilla on – jos mahdollista – vieläkin suurempi poliittinen itsemurha edellispäivien kohun jälkeen.

– Ne kuvathan herättivät ihmiset ja lehdistön ympäri maailmaa aika hyvin. Esimerkiksi Sveitsissä tästä asiasta on oltu tähän saakka aika hiljaa, mutta niistä kuvista sielläkin nousi häly. Ja Pohjois-Amerikassakin on vihdoin tajuttu tämä tilanne.

Kummolan mukaan myös nokkamies Faselin retoriikka on muuttunut viime päivien pyörityksessä.

– Kyllä se Faselkin puhui vähän eri lailla kuin aiempien päivien haastatteluissa, Kummola toteaa suostumatta kuitenkaan avaamaan, mitä puheenjohtaja kokouksessa oli lausunut.

MM-kisojen kohtalo ratkaistaan viimeistään 27. tammikuuta IIHF:n kokouksessa.

– Uskon, että päätös on sen laatuinen mitä pitääkin, eli kisoja ei pidetä Minskissä, Kummola päättää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?