Sanna Marin Ylellä: Jääkiekon MM-kisat pitää ottaa pois Valko-Venäjältä - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Pääministeri Marin Ylellä: ”Jääkiekon MM-kisoja ei pidä järjestää Valko-Venäjällä”

Pääministeri Sanna Marin pitää Valko-Venäjän ihmisoikeustilannetta erittäin vakavana.

Pääministeri Sanna Marin toivoo, että jääkiekon MM-kisat viedään pois Valko-Venäjältä.­

3.1. 16:32

Pääministeri Sanna Marinin (sd) mielestä jääkiekon MM-kisoja ei pitäisi järjestää Valko-Venäjällä.

Marinilta kysyttiin kantaa kisoihin Ylen Radio Suomen pääministerin haastattelutunnilla.

– Oma henkilökohtainen näkemykseni on, että kisoja ei pitäisi järjestää Valko-Venäjällä. Valko-Venäjän ihmisoikeustilanne on erittäin vakava, Marin sanoi.

– Siellä on väkivaltaisesti pidätetty kansalaisia, jotka ovat peränneet oikeuksiansa vaalien suhteen, ja mielestäni tämä tilanne on vakava ja siihen pitää sillä tavalla suhtautua, mutta se ei ole Suomen hallituksen asia.

Jääkiekon MM-kisat on määrä järjestää Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä ja Latvian pääkaupungissa Riiassa 21. toukokuuta–6. kesäkuuta tänä vuonna.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Fasel ei ole voimakkaasta kritiikistä huolimatta suostunut viemään kisoja Valko-Venäjältä, vaan on ilmoittanut matkustavansa Minskiin tammikuussa tapaamaan presidentti Aljaksandr Lukashenkaa.

Fasel sanoi venäläiselle Ria Novosti -uutistoimistolle, että aikoo Lukashenkan kanssa tehdä kaikkensa, jotta kisat voidaan pitää Valko-Venäjällä. Faselin piti matkustaa Valko-Venäjälle jo joulukuussa, mutta hän sairastui koronaan.

IIHF:n suomalainen varapuheenjohtaja Kalervo Kummola on ollut Faselin kanssa täysin eri linjoilla Valko-Venäjän kisaisännyydestä. Kummola on useaan otteeseen ilmoittanut kannattavansa kisojen poisvientiä Valko-Venäjältä maan ihmisoikeustilanteen vuoksi.

Kummola kertoi joulukuun lopussa IS:lle tehneensä IIHF:n hallituksessa aloitteen kisojen pelaamisesta muualla. Yksi vaihtoehto on hänen mukaansa kisojen pelaaminen kokonaan Riiassa.

– Koronasta tuskin on vielä keväällä päästy kokonaan eroon, joten voisi olla hyvä ratkaisu pelata kisat yhdessä kaupungissa ja välttää turhaa matkustelua. Toiseksi peliareenaksi voisi valjastaa paikallisen jalkapallostadionin, jonne saisi 6 000 katsojan peliareenan, Kummola sanoi.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?