Kalervo Kummola kommentoi karmeita uutisia Valko-Venäjältä: ”Ihmetyttää” - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Jääkiekon MM-kisojen kohtalo ratkeaa lähipäivinä – näin Kalervo Kummola kommentoi karmeita uutisia Valko-Venäjältä

Jääkiekon MM-kisojen kohtalo ratkeaa todennäköisesti viimeistään torstaina.

Kalervo Kummola on IIHF:n varapuheenjohtaja.­

17.11.2020 11:46

Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) hallitus kokoustaa keskiviikkona ja torstaina (18–19.11.) Pöydällä on todennäköisesti ensi kevään MM-kisojen kohtalo.

Minskin ja Riian yhteiskisojen toteutuminen näyttää entistä epätodennäköisemmältä tuoreiden tietojen valossa.

Latvian ulkoministeri Edgars Rinkevics asetti maanantaina Valko-Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtajan Dmitri Baskovin maahantulokieltoon, sillä häntä epäillään välillisestä osuudesta kuolemaan johtaneeseen pahoinpitelyyn.

Miten tuoreet tiedot vaikuttavat ensi kevään MM-kisojen järjestämiseen Valko-Venäjällä ja Latviassa, IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola?

– Sain solidarity-porukan sähkeen tapahtumista eilen (maanantaina). Ihmetyttää. Ei tämä varmaan ainakaan positiivisesti kisojen järjestämiseen vaikuta, Kummola sanoo.

– Mutta en viitsi ennakoida mitään, kun en tiedä mikä esitys (kokouksessa) on. Esitys tulee vasta paikan päällä. Meillä on asiantuntijaryhmän pitkä raportti pohjana. En viitsi nyt kauheasti antaa lausuntoja. Olen saanut niin paljon kuulla siitä, kun olen vähän antanut lausuntoja etukäteen. Odotellaan kokoukseen. Vielä ei ole uutta kerrottavaa.

Leijonat on yhä hallitseva maailmanmestari. Kanada kaatui Bratislavan MM-finaalissa keväällä 2019.­

Latvia on jo viestittänyt olevansa haluton järjestämään yhteisiä kisoja Valko-Venäjän kanssa. Monet valkovenäläiset urheilijatkin ovat toivoneet, ettei kisoja pelattaisi Valko-Venäjällä epävakaan poliittisen tilanteen takia. Miksi IIHF:n päätös kestää näin kauan?

– Sitä pitäisi kysyä herra Faselilta, Kummola vastaa ja viittaa Rene Faseliin, Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtajaan.

Valko-Venäjä puolestaan on sanonut voivansa järjestää kisat vaikka yksin. Onko mahdollista, että kisat pelattaisiin pelkästään Valko-Venäjällä?

– En usko.

Mikä on tämänhetkinen varasuunnitelma kisojen järjestämiselle?

– Ei ole mitään päätöksiä tai varasuunnitelmaa. Odotellaan. Koronatilannekin on paha tällä hetkellä. Voi olla, ettei kisoja järjestetä missään, tai sitten järjestetään kuplassa.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?