Pitäisikö jääkiekon MM-kisat ottaa pois Valko-Venäjältä? - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Paine jääkiekon MM-kisojen pois ottamiselle Valko-Venäjältä kasvaa – Ruotsin päävalmentajan oma kanta on selkeä

Johan Garpenlöv pelkää kuitenkin enemmän koronavirusta kuin Valko-Venäjän tilannetta.

26.10.2020 14:34

Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Johan Garpenlöv on sitä mieltä, että jääkiekon MM-kisoja ei pitäisi pelata Valko-Venäjällä vuonna 2021.

– Yksityishenkilönä olen sitä mieltä, että meidän ei pitäisi pelata siellä. Mutta olen Ruotsin jääkiekkoliiton palkkalistoilla ja matkustan sinne niin kuin kuuluukin, jos niikseen tulee, Garpenlöv on sanonut TT:lle Aftonbladetin mukaan.

Nykyisessä koronapandemiatilanteessa tosin kukaan ei vielä tiedä varmasti, onko MM-lätkän pelaaminen ylipäätään mahdollista.

Opposition kannattajat ovat liikkeellä tänä syksynä Minskissä.­

Kalenterin mukaan turnaus pelataan Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä ja Latvian pääkaupungissa Riiassa. MM-kisojen on määrä alkaa 19. toukokuuta ja päättyä 5. kesäkuuta.

  • Artikkelin pääkuvana olevalla videolla mielenosoittajat marssivat Minskissä viime viikonloppuna

Presidentti Aljaksandr Lukashenkan johtaman Valko-Venäjän ihmisoikeustilanne, suurmielenosoituksiksi äityneet levottomuudet ja yleinen turvattomuus ovat puhuttaneet koko maailmaa jo usean kuukauden ajan.

Nainen ja lainvalvojien joukko kohtasivat Minskissä sunnuntaina.­

Latvian pääministeri Krisjanis Karins ilmoitti jo elokuussa, että maa ei halua järjestää MM-kisoja valkovenäläisten kanssa. Kansainvälinen jääkiekkoliitto perusti ryhmän selvittämään tilannetta.

Garpenlöv sanoi tuoreessa Aftonbladetin haastattelussa asennoituvansa tulevaisuuteen niin, että MM-mittelöt käydään alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

– En voi vaikuttaa siihen, pelataanko kisoja Valko-Venäjällä vai ei. Keskityn siihen, että näin tapahtuu, koska kukaan ei ole ilmoittanut muutakaan. Saa nähdä, pelataanko kisat siellä vai jossain muualla, 52-vuotias Tre Kronorin luotsi pyöritteli.

Johan Garpenlöv toimi Tre Kronorin general managerina ennen kuin tarttui päävalmentajan pestiin vuonna 2019.­

Jääkiekon MM-kisoja ei pelattu lainkaan Sveitsissä keväällä 2020 koronaviruspandemian vuoksi. Garpenlöviltä kysyttiin, pelkääkö hän, että MM-kiekko jää väliin myös 2021.

– En pelkää niiden peruuntumista Valko-Venäjän tilanteen takia, vaan koronaviruksen, johon kisojen pelaaminen voi kaatua. Kun ajatellaan, miten NHL:n pudotuspelit hoidettiin, myös MM-kisat voidaan pelata jonkinlaisessa kuplassa. Ellei siihen mennessä ole saatu aikaan rokotetta.

Suomi, Ruotsi, Tshekki ja Venäjä pääsevät testaamaan kuplaolosuhteita 5.–8. marraskuuta Helsingissä pelattavassa Karjala-turnauksessa.

Yleisö pääsee koronaviruksen vuoksi vain Leijonien otteluihin, joihin voidaan myydä noin 4 500 lippua ottelua kohti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?