Jääkiekon MM-kisoille uusi isäntä? TASS: Latvia kieltäytyy järjestämästä turnausta Valko-Venäjän kanssa - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Jääkiekon MM-kisoille uusi isäntä? TASS: Latvia kieltäytyy järjestämästä turnausta Valko-Venäjän kanssa

Latvian pääministerin mukaan maa ei enää halua järjestää jääkiekon MM-kisoja yhdessä Valko-Venäjän kanssa.

Kansa kerääntyi torstaina kaduille Minskissä osoittamaan mieltä. Oppositio on syyttänyt sunnuntaisia presidentinvaaleja vilpillisiksi.

13.8.2020 23:40

Latvia ei voi järjestää ensi vuoden jääkiekon miesten MM-kisoja yhdessä Valko-Venäjän kanssa. Näin kertoo kokevansa Latvian pääministeri Krisjanis Karins latvialaiselle tv-kanava LTV7:lle.

– Olen jo pyytänyt urheilusta vastaavaa ministeriötä ottamaan yhteyttä Kansainväliseen jääkiekkoliittoon (IIHF), jotta ratkaisu löydetään, Karins totesi.

Pääministeri vetosi Valko-Venäjän tämänhetkiseen poliittiseen tilanteeseen.

Karinsin lausunnosta uutisoi muun muassa venäläinen uutistoimisto TASS.

MM-kisat on tarkoitus järjestää ensi keväänä Valko-Venäjän Minskissä sekä Latvian Riiassa.

Minskin osuus kisojen järjestelystä on aiheuttanut huolta, sillä Valko-Venäjällä on ollut rajuja yhteenottoja poliisin ja oppositiota kannattavien mielenosoittajien välillä sen jälkeen, kun presidentti Aleksandr Lukashenko valittiin sunnuntaina kuudennelle kaudelleen 80 prosentin äänivyöryllä. Oppositio syyttää vaaleja vilpillisiksi.

Lisäksi kritiikkiä on aiheuttanut se, että Lukashenko on vähätellyt koronapandemiaa ja vastustanut tiukkoja rajoitustoimia.

Aiemmin tällä viikolla IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola otti Valko-Venäjän poliittisen ja epidemiologisen tilanteen puheeksi Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kokouksessa.

– Ei siellä muut keskustelleet kuin minä ja Valko-Venäjän edustaja. Me keskustelimme keskenämme. Meillä ei ollut ihan samanlaisia näkemyksiä asiasta, Kummola kertoi IS:lle keskiviikkona.

Kummolan mukaan IIHF:n puheenjohtaja René Fasel ilmoitti, että asiaa tarkastellaan kahden viikon kuluttua uudestaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?