Kalervo Kummola vahvistaa ettei jääkiekon MM-kisoja pelata – selittää, miksi turnausta ei ole virallisesti peruttu - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Kalervo Kummola vahvistaa ettei jääkiekon MM-kisoja pelata – selittää, miksi turnausta ei ole virallisesti peruttu

Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola vahvisti Ilta-Sanomille, että jääkiekon MM-kisat jäävät historiallisesti väliin.

Suomi juhli viime keväänä maailmanmestaruutta Bratislavassa. Tänä keväänä Suomi ei pääse puolustamaan titteliään.­

17.3. 18:39

Miesten jääkiekon MM-kilpailuja ei pelata tänä keväänä ympäri maailmaa jylläävän koronavirustragedian vuoksi.

Normaalissa tilanteessa MM-kisat olisi pelattu Sveitsin Zürichissä ja Lausannessa 8.–24. toukokuuta.

Kisoja ei ole vielä virallisesti peruutettu.

– On kuitenkin käytännössä selvä, että kisoja ei pelata, Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola sanoi Ilta-Sanomille.

– Meillä oli tiistaina 1,5 tunnin videokonferenssi, jossa mukana olivat kaikki osallistujamaat sekä kisojen tv- ja markkinointioikeudet omistava Infront.

– En näe MM-kisojen pelaamiseen edes teoreettisia mahdollisuuksia, sillä kaikkialla muualla paitsi Venäjällä ja Valko-Venäjällä kaudet on lopetettu ja jäähallit kiinni, Kummola myönsi.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola (vas.) ja puheenjohtaja Rene Fasel joutuivat myöntämään vääjäämättömän. MM-kisoja ei voida pelata ympäri maailman levinneen koronaviruspandemian vuoksi.­

Kummolan mukaan MM-kisoja ei peruutettu tiistaina vielä virallisesti. Syynä on se, että neuvottelut Sveitsin viranomaisten ja vakuutusyhtiön kanssa ovat yhä kesken.

Kyse on Kummolan mukaan niin isoista rahoista, ettei Kansainvälinen jääkiekkoliitto voi perua kisoja yksipuolisesti.

IIHF odottaa sen aikaa, että Sveitsi ulottaa yleisötapahtumien kiellon toukokuun loppuun saakka ja peruu kisat sitten. Kyse on toisin sanoen mittavista vakuutuskorvauksista, jotka IIHF:ltä jäisivät saamatta, jos se itse peruisi kisat nyt.

– Sveitsin kantoneissa on yleisötapahtumien järjestäminen kielletty tällä hetkellä 19. huhtikuuta saakka. Tämä olisi ollut huomattavan paljon helpompaa, jos Sveitsi olisi heti tehnyt päätöksen yleisötapahtumien kieltämisestä toukokuun loppuun saakka, Kummola sanoi.

– Kisat perutaan virallisesti heti, kun neuvottelut Sveitsin viranomaisten ja vakuutusyhtiön kanssa saadaan päätökseen.

Miesten jääkiekon arvokisat (MM- tai olympiaturnaus) jää ensimmäisen kerran pelaamatta sitten vuoden 1946, jolloin kisoja ei toisen maailmansodan jälkimainingeissa järjestetty.

– Että piti tämäkin päivä vielä nähdä! Kummola päivitteli.

Tältä keväältä on peruttu myös naisten MM-kisat, alle 18-vuotiaiden MM-kisat sekä miesten 1A- ja 1B-ryhmien sekä II- ja III-ryhmän MM-kisat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?