Kisat vaakalaudalla – Nuorten Leijonien ykkössentterin pelikunto on arvoitus

Rasmus Kuparin MM-turnaus on vaakalaudalla.

Rasmus Kupari edusti Suomea myös viime vuodenvaihteen MM-turnauksessa, joka huipentui maailmanmestaruuteen.

27.12.2019 13:27

Nuoret Leijonat joutuu pahimmassa tapauksessa pelaamaan nuorten MM-kisat loppuun ilman ykkössentteriään Rasmus Kuparia.

Suomen joukkueesta kommentoitiin perjantain harjoitusten yhteydessä erittäin niukasti Kuparin vammatilannetta. Tähtihyökkääjän tilannetta tarkkaillaan päivä kerrallaan.

– Ei ole vielä mitään infoa tullut. Heti kerrotaan kun tietoa tulee, kommentoi päävalmentaja Raimo Helminen.

Kupari, 19, loukkaantui turnauksen avausottelussa torstai-iltana, kun hän jäi kolmannen erän puolivälissä ruotsalaispuolustaja Philip Brobergin taklauksen alle.

Sääntöjen mukainen taklaus osui juuri harhautusliikkeen tehnyttä Kuparia vasemman polven seutuville. Kotkalaislähtöinen hyökkääjä ei pystynyt pelaamaan vaihtoakaan tällin jälkeen.

– En ole lääkäri, joten minulla ei ole oikeuksia puhua mitään (vamman laadusta), totesi Helminen.

Suomi pelaa seuraavan kerran lauantaina, jolloin vastassa on Slovakia. Helminen ei halunnut spekuloida Kuparin mahdollisuuksista pelata Slovakia-ottelussa.

– En osaa siihenkään sanoa vielä mitään. Kerrotaan tästä loukkaantumishommasta myöhemmin. Kokoonpanoa mietitään sitten, kun tiedetään kuka on terveenä ja kuka ei.

Uransa kolmannen ja viimeisen nuorten MM-turnauksen aloittaneelle Kuparille on piirretty johtavan pelaajan ruutu Tshekissä pelattavaan turnaukseen. Jos Kupari ei pysty pelaamaan, Suomen valmennus joutuu mahdollisesti siirtämään jonkun puolustajista hyökkääjäksi, sillä MM-joukkueessa ei ole ylimääräisiä hyökkääjiä.

Los Angeles Kingsin toissa kesän ykköskierroksen varaus oli mukana viime talvena voittamassa nuorten MM-kultaa Kanadassa.

Tällä kaudella Kupari on pelannut AHL:ssä Ontario Reignin riveissä 27 ottelua tehoin 6+2.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?