Kotikunta muisti Leijonien kapteenikaksikkoa – Marko Anttila ja Jenni Hiirikoski saavat oman kadun - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Kotikunta muisti Leijonien kapteenikaksikkoa – Marko Anttila ja Jenni Hiirikoski saavat oman kadun

Lempäälän jäähallille vievä kadunpätkä muuttuu Valmentajantiestä Kapteenienkaduksi.

Lempäälä kunnioittaa jääkiekkomaajoukkueiden kapteeneja Jenni Hiirikoskea ja Marko Anttilaa hienolla tavalla.

26.6.2019 18:30

Lempäälä juhli keskiviikkona maajoukkuekapteeneja Marko Anttilaa ja Jenni Hiirikoskea näyttävästi.

Kansanjuhlan lisäksi kunta huomioi jääkiekon MM-kisoissa joukkueensa mestaruuteen ja hopealle johdattaneita sankareita nimikkorahastolla ja nimeämällä jäähallille vievän kadun Kapteenienkaduksi.

Katu tunnetaan nykyisin nimellä Valmentajantie.

Kunta korostaa kaksikon upeita urheilusaavutuksia sekä positiivista Lempäälän esilletuomista.

– Haluamme ehdottomasti palkita nämä esimerkilliset urheilijat, jotka ovat näyttäneet kaikille, mihin Lempäälästä voi parhaimmillaan ponnistaa. Jenni ja Marko ovat esikuvia monille tulevaisuuden lahjakkuuksille, kunnanjohtaja Heidi Rämö kertoo.

Henkilökohtaisten stipendien lisäksi kunta on päättänyt perustaa juhlarahaston. Rahastosta tulee erityisesti Anttilan ja Hiirikosken nimikkorahasto.

Kapteenien rahastolla halutaan tukea lempääläisten nuorten harrastustoimintaa sekä liikuntaa, erityisesti jääkiekkoharrastusta.

Rahaston kautta Lempäälässä halutaan lisätä liikunnan vetovoimaa etenkin lasten ja nuorten keskuudessa. Kapteenien rahaston ensimmäiset stipendit jaetaan tulevana syksynä ja niistä tiedotetaan erikseen.

Vuoden 2019 poikkeuksellista menestymistä kunnioittamaan luodaan myös pysyvä ja näkyvä huomionosoitus kaikkien kuntalaisten iloksi.

Lempäälän Hakkariin tulee katu, joka nimetään kapteenien mukaan. Kapteenienkatu johtaa luonnollisesti Lempäälän jäähallille, jossa sekä Hiirikoski että Anttila ovat luoneet pohjaa menestymiselleen.

Juttua muokattu klo 18.40: korjattu muutettavan kadun nimi Urheilukadusta Valmentajantieksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?