Mörkö-Marko sekoitti Suomen, mutta mikä on Leijonien kapteenin oikea lempinimi?

rac

Julkaistu:

Leijonat
Kultajoukkueen kapteeni paljastaa oikean lempinimensä ja sen taustan.
Suomi nappasi toissa sunnuntaina sensaatiomaisesti kolmannen maailmanmestaruutensa voittamalla finaalissa Kanadan lukemin 3–1. Ottelun puhutuin pelaaja oli kahden maalin mies ja joukkueen kapteeni Marko Anttila. Jo ennen finaalia kansa kutsui Leijonien kapteenia Mörkö-Markoksi tai Mörköksi.

Tästä lähti liikkeelle aivan ennenkokematon mörkö-buumi, joka aiheutti mörkömukien loppuunmyynnin. Lisäksi monet yritykset yrittivät ottaa kaiken hyödyn möröstä irti. Jopa Anttilan edustama Helsingin Jokerit teetti myyntiin ”Löikö mörkö sisään?” -tekstillä painettuja paitoja, joissa komeili myös Anttilan kasvokuva.

Osansa on myös ottanut Suomen suosituimpiin yhtyeisiin kuuluva JVG, joka oli kaivanut varastojen kätköistä yhtyeen alkuaikoina teettämiä mörkö ullakolle paitoja ja huppareita. Kyseisiä paitoja nähtiin myös Leijonien pelaajien päällä voittohuumassa.


Jokerien nelosketjun luottomies ja koko kansan suosikki ei kuitenkaan koe mörkö -nimitystä täysin omakseen. Anttilan mukaan hänellä ei ole suosikki-lempinimiä, mutta yleisimmät hän osaa nimetä ilman turhaa miettimistä.

– Marko tai Stretsi se on ollut koko ajan oikeastaan. Varmaan Stretsi on se tunnetuin jääkiekkopiireissä ainakin.

Moni saattaa miettiä, mistä Stretsi tulee ja kuka sen on oikein keksinyt. Stretsi tulee englanninkielisestä sanasta stretch ja tarkoittaa venyvää. Nimen keksijä on suomalaisen kiekkoyleisön tunteman kiekkoperheen jäsen.


– Jos saan itse sanoa, niin Steve Kariya keksi sen 2004 syksyllä jolloin pelasin ensimmäistä kautta Ilveksessä.

Millä nimellä koko kansan tuntema Marko Anttila eli Mörkö-Marko haluaa oikeasti itseään kutsuttavan?

– Kyllä se Stretsi on minulle omin, Anttila sanoo sekuntiakaan miettimättä.

Mikä ja kuka onkaan myyttisen mörön alkulähteille panija? Paljon on liikkunut huhua, että nimitys olisi peräisin Anttilan TPS-vuosista.

– Hyvä kysymys. Sitä varmaan sanoo kaikki kohta, että se on jonkun ajan juttuja. Kohta varmaan joku Lempäälän junnuaikojen pelikaveri sanoo, että kutsui möröksi. Annetaan sen keksijän olla kuka se ikinä on, sillä ei se nimi haittaa.

– Tietenkin Viasatin Mäkisen Antti alkoi lanseerata sitä enemmän julkisuudessa, mutta alun perin en sen keksijää osaa sanoa, Anttila kuittaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt