Venäläismedia provosoi Ilja Kovaltshukia – kapteeni kuittasi tilanteen viileästi

Julkaistu:

MM-kiekko
Venäjän tähtipelaaja kommentoi myös tappioon päättynyttä välieräottelua Leijonia vastaan.
Yksi Venäjän MM-joukkueen isoista nimistä, Ilja Kovaltshuk, saapui venäläismedian piinapenkkiin Slovakian MM-kisojen jälkeen.

Sport-Expressin mukaan häntä ei kohdeltu heti mediatilaisuuden alussa silkkihansikkain. Kovaltshuk oli joukkueensa kapteeni.

Eräs venäläistoimittaja ilmoitti Kovaltshukille, että 36-vuotiaan rooli nelosketjun pelaajana oli kamala. Toimittaja naulasi myös suoraviivaisesti, että Kovaltshuk epäonnistui MM-jäillä.

– Suostuin haastatteluun, ja alatte välittömästi pommittaa minua provokatiivisilla kysymyksillä, pukuun sonnustautunut Kovaltshuk ihmetteli ja virnisti perään.

Kovaltshukin rooli MM-kisoissa oli erikoinen verrattuna siihen, mihin on totuttu.

Hyökkääjä on yleensä nähty kärkiketjuissa joukkueissa, joissa hän on urallaan pelannut. Slovakian MM-kisoissa tähtipelaajan peliaika jäi ajoittain pieneksi. Hän ei ollut mukana esimerkiksi Venäjän pelätyssä ja tehokkaassa ykkösylivoimassa. Kapteeni teki 10 ottelussa 2+3=5 tehopistettä.

Venäläistoimittajat kiinnittivät huomiota Kovaltshukin peliminuuttien vaihteluun turnauksen aikana. Los Angeles Kingsin laitahyökkääjän peliaika vaihteli reilun yhdeksän ja viidentoista minuutin välillä eri otteluissa.

– Joukkueessa oli paljon tähtiä ja menestyneitä pelaajia. On selvää, että silloin eri pelaajat ovat eri rooleissa. Kunkin pitää hyväksyä roolinsa ja olla tarvittaessa valmis pelaamaan eri tavalla kuin aiemmin. Siitä huolimatta mitään ei pidä ottaa selviönä.

Välieräottelussa Suomea vastaan Kovaltshukin peliaika oli erityisen pieni, sillä hän pelasi vain yhdeksän minuuttia ja 20 sekuntia.

– Suomea vastaan mentiin tilanteen vaatimalla tavalla. Valmentaja päätti peluuttaa kolmea ketjua, Kovaltshuk kuittasi.

Maailmanmestariksi edennyt Suomi kaatoi välierässä Venäjän maalein 1–0. Venäjä nappasi turnauksessa lopulta pronssiset mitalit.

Ilta-Sanomien erikoislehti MM-sankarit ilmestyy keskiviikkona. 60-sivuinen lehti sisältää tuhdin paketin Leijonien maailmanmestareista ja sankareiden tiestä MM-kultaan. Lehden voi ostaa vain Ilta-Sanomien kanssa ja sen hinta on IS:n hinta + 4.90.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt