Näin MM-kultaleijonat kommentoivat juhliaan kolmantena päivänä – ”Kastikkeen kanssa oikealla tavalla hyvä linja”

Julkaistu:

MM-kiekko
Leijonien kultajuhlat jatkuivat kolmatta päivää.
Myöhään keskiviikkoiltana tulee kuluneeksi kolme vuorokautta, kun Leijonat voitti maailmanmestaruuden Bratislavassa.

Kolme vuorokautta kovaa ja vieläkin kovempaa juhlintaa – eikä tunnu missään.

Ykkösketjun hyökkääjä Harri Pesonen antaa Leijonille erityismaininnan juhlimisessakin.

– On ollut ihan mieletöntä! Iso plussa jätkille. Aika hyväkäytöksistä porukkaa on ollut joukkueessa. Ei ole kukaan pööpöillyt hyvän maun rajojen ulkopuolella. Tosi asiallista juhlintaa, Pesonen sanoi Tampereen torijuhlan yhteydessä.

– Osaa nauttia ihan eri lailla, kun pitää kastikkeen kanssa oikealla tavalla hyvän linjan. Eniten olen fiilistellyt sitä, miten paljon olemme saaneet tuotua nautintoa kansalle. Päällimmäisenä on mielessä, että olemme saaneet eräänlaisen ihmeen aikaiseksi, Pesonen lisäsi.

Pesosen oma juhliminen päättyi keskiviikkoon.

– Minun osaltani juhlat loppuvat tähän iltaan. Aamulla lähden Espanjaan. Muu perhe meni sinne jo edeltä. Siirsin omia lentojani muutamalla päivällä, että saan olla mukana näissä touhuissa. Kyllä nyt piisaa, Pesonen naurahti.


Vaikka väki pikkuhiljaa vähenee, pidot paranevat. Osa kultamitalisteista meinaa juhlistaa fantastista saavutusta vielä muutaman päivän.

– Juhlat jatkuvat, totta kai. Aika mahtava viikko. 18 ensikertalaista... Ei kukaan osannut kuvitella, mitä tämä tuo tullessaan. Hauskaa on ollut ja pidetään jatkossakin! Kahdeksan viime viikkoa joka jätkä on heittäytynyt täysillä. Heittäydytään nytkin vielä, kapteeni Marko Anttila lupasi.

– Mennään niin kauan, kunnes sanotaan, että nyt loppuu. Varmaan jossain vaiheessa kaikki loppuu, mutta pidetään tästä nyt kiinni, kun joukkue on vielä yhdessä, 36-vuotiaana MM-kisoissa heti kultaisesti debytoinut Kristian Kuusela lisäsi.

Hyökkääjä Juhani Tyrväinen epäili, että paluu arkeen tulee eteen viimeistään ensi viikolla.

– Ei välttämättä heti lenkkipolulle mennä. Kesä on lyhyt, eli treenata pitää, mutta se ei ole ihan ensimmäisenä mielessä, Tyrväinen pamautti.

Puolustaja Jani Hakanpää sanoi, että MM-kulta komeasti paikkasi seurajoukkuekauden pettymyksen, kun Hakanpään Kärpät taipui HPK:lle seitsemännen loppuottelun jatkoajalla.

– Huippumeininki! En vaihtaisi menneistä reilusta kolmesta viikosta sekuntiakaan pois. On ollut huikeaa hommaa, Hakanpää fiilisteli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt