Mörkö ja Mörkö tapasivat Tampereella – Kevin Lankinen nimesi kultaleijonien muut Muumihahmot

Julkaistu:

MM-kiekko
MM-kultaleijonat vierailivat Muumimuseossa ennen Tampereen torijuhlaa.
Nyt se on tapahtunut: Mörkö ja Mörkö tapasivat silmästä silmään.

Toinen Mörkö pysyi hyvin vakavana koko tapaamisen ajan. Ihmekös tuo, pahvista kun oli. Toinen Mörkö, MM-kultasankari Marko Anttila sen sijaan hymyili kuin Naantalin aurinko.

MM-kultaleijonat vierailivat keskiviikkona alkuillasta Muumimuseossa Tampereella ennen kuin siirtyivät keskustaan kansanjuhlaan.

Anttila myöntää, että Muumihahmot ovat tulleet tutuiksi jo lapsesta saakka.

– On tullut katsottua Muumeja lapsena, eihän sitä voi kieltää. Varmaan jokainen tästä porukasta on katsonut. Ja oma Iida-tytärkin katsoo niitä aika aktiivisesti. Onhan se pala historiaa.


Kun itse katsoit, oliko jo silloin suhdetta Mörköön?

– Ei ollut silloin vielä minkään näköistä – varmaan pelkäsin Mörköä silloin pienenä. Ei se Mörkö ollut kuitenkaan liian isossa roolissa – kuten ei tässä joukkueessakaan. Se on se koko laakso yhdessä tärkeä, niin kuin tämä joukkue, Anttila sanoi.

Minkälaisia ajatuksia Mörkö pienenä herätti?

– Vähän pelottava hahmo se oli. En muista, että siitä olisi kuitenkaan mitään kammoa jäänyt.

Kultaleijonien ykkösmaalivahti Kevin Lankinen on suuri kirjallisuuden ystävä, ja myös Muumikirjat ovat lapsena käyneet tutuiksi.

IS esittikin Lankiselle visaisen tehtävän. IS pyysi Lankista nimeämään kultajoukkueesta kaikki muut keskeiset Muumihahmot.


Jos Marko Anttila on Mörkö, kukas sinä olet?

– Täytyisi melkein kysyä joukkuekavereilta... Itse koitan pitää aika matalaa profiilia. Ehkä Nipsu tai joku muu hassumpi hahmo.

Entä Muumipeikko (pitää seikkailuista mutta on kuitenkin hyvin mukavuudenhaluinen ja palaa aina kotiin)?

– Juho Lammikko.

Kuka voisi olla joukkueen Muumipappa (vasymätön luonne, tunnollinen ja seikkailijasielu, joka keksii mitä erikoisimpia ideoita)?

– Veli-Matti Savinainen. Hän on ollut sellainen isähahmo meille.

Entä Nuuskamuikkunen, hänhän on merkittävä hahmo (seikkailijaluonne, viihtyy usein yksikseen, tulee ja menee itsenäisesti)?

– Menee ehdottomasti Juhani Tyrväiselle. On vähän samantyyppinen persoona. Hieno tyyppi ja hemmetin mukava kaveri.

Entä persoonallinen Pikku-Myy, onko joukkueessa sen kaltaista hahmoa (kriittinen, suorapuheinen, rohkea, itsenäinen ja itsepäinen)?

– Ehkä menisi Henri Jokiharjulle. On temperamenttinen kaveri ja mukava tyyppi ja osaa tuoda omat mielipiteensä esille ja tykkää olla esillä.

Kuka on legendaarinen Haisuli (ahne, ajattelee omaa etuaan, keppostelee mielellään, nauttii toisten pilkkaamisesta ja aiheuttaa jatkuvasti harmia)?

– En osaa ottaa tässä kantaa. Varmaan jokainen on kantanut kortensa omalta osaltaan siihen kekoon. Ei tule ketään mieleen.

Entä Hemuli (pitää rauhasta)?

– Täytyy varmaan sanoa, että se on meidän maalivahtivalmentajamme Kari Lehtonen. Samantyyppinen rauhallinen hahmo, ja kaikki tykkäävät hänestä. Ja on sieltä muutama elämänviisauskin tullut matkan varrella.

Ilta-Sanomien erikoislehti MM-sankarit ilmestyy keskiviikkona. 60-sivuinen lehti sisältää tuhdin paketin Leijonien maailmanmestareista ja sankareiden tiestä MM-kultaan. Lehden voi ostaa vain Ilta-Sanomien kanssa, ja sen hinta on IS:n hinta + 4.90.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt