Nelli, Samppa ja Julia ikuistettiin kulta­kuvaan Havis Amandalta – näin nuoret naiset päätyivät suihkulähteeseen

Julkaistu:

Havis Amandan suihkulähteessä juhlineet Julia, Nelli ja Samppa bongasivat itsensä ympäri sosiaalista mediaa. Nyt juhlijat kertovat, miten voittoilta eteni.
Havis Amandan patsaan korokkeella seisoo nuori mies, joka heiluttaa teatraalisesti Suomen lippua. Valokuva on otettu sunnuntaina sen jälkeen, kun Leijonat voittivat kultaa jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa. Hetkeä myöhemmin pelin päättymisestä Helsingin kauppatorilla oli käynnissä jo varsinainen kansanjuhla. IS uutisoi maanantain vastaisena yönä, että torilla ja sen lähettyvillä oli 10 000 juhlijaa.
Ilta-Sanomille valokuvaava Lassi Rinne otti Mantan suihkulähteestä ja siinä juhlivista valokuvan, joka lähti kiertämään pitkin sosiaalista mediaa. Yksi tuhansista juhlijoista, joka sattui tallentumaan valokuvaan, oli hyvinkääläinen Samppa, 28, joka pitelee kuvassa käsissään suurta Suomen lippua (oheisessa kuvassa henkilö numero 1).

Puhelimeen vastaa nauravainen mies, jolla ei ole muistikuvaa siitä, mistä hän oikein sai lipun hyppysiinsä. Ennen kuvan ottamista Samppa ja hänen ystävänsä istuivat iltaa ja seurasivat peliä helsinkiläisen ravintolan kisakatsomossa. Meininki oli hyvä, Samppa kertoo.

Seuraavana aamuna kuvan julkaisemisesta Sampan puhelimeen alkoi tulvia viestejä kavereilta.

– Ja Arman Alizad ja kumppanit olivat jakaneet kuvaa ympäri sosiaalista mediaa.

Moni oli bongannut Sampan patsaan korokkeella ja lähetti valokuvan miehelle itselleen.

– Kuva on saavuttanut aikamoiset sfäärit. On kyllä hieno kuva. Kuvaajalle, tälle Lassille pitää antaa propsit siitä, että on ikuistanut tuollaisen hetken tähän kuvaan.

Hyvinkääläismies on jääkiekkofani, joten torille lähteminen oli selvää.

– Muistan vuoden 2011 finaalin selostukset ulkoa, tämä oli todellakin iso juttu. Varsinkin tuolla joukkueella, jonka ei edes osattu odottaa pääsevän näin pitkälle. Se tekee tästä vielä hienompaa.
Arkeenpaluu koitti juhlien jälkeen, mutta ”huppu” oli kipeänä pari päivää juhlien jälkeen. Yhtä kaikki illasta jäi päällimmäisenä mieleen hyviä muistoja.

– Kaikki olivat kavereita keskenään. Ei ollut mitään riitoja. Tuollainen yhdistää kansaa hyvin, Samppa kiteyttää.


Myös hämeenlinnalaiset Nelli Kukkonen (2) ja Julia Simola (3) huomasivat hyvin pian valokuvan julkaisemisen jälkeen esiintyvänsä siinä. Kukkonen on vaaleahiuksinen nainen Suomi-paitaisen miehen oikealla puolella, Simola tummatukkainen vasemmalla.

– Näimme kuvan samana iltana, noin tunti sen jälkeen, kun olimme hyppineet lähteessä, Kukkonen, 19, nauraa.

Kaveriporukka oli lähtenyt toria kohti Hämeenlinnasta. Kaikilla oli seuraavana päivänä joko iltavuoro tai vapaapäivä, joten mikään ei estellyt. Mantalle he ennättivät puolen yön tietämillä.

– Saimme päähänpälkähdyksen, että lähdetään Helsinkiin porukalla. Emme ajatelleet, että päätyisimme suihkulähteeseen asti, mutta päätimme sitten repäistä, kun tuli voitto kotiin, Kukkonen kertoo.

Muutaman tunnin ilakoinnin jälkeen seurue lähti huristelemaan takaisin Hämeenlinnaan. Kotimatka kului jalkoja putsatessa.

– Kaikilla oli jalkapohjat verillä ja jalat mustana.

Kukkosen oli bongannut aamuun mennessä myös moni tuttu. Työkavereilta on saanut kuulla kuittailua, tosin hyväntahtoista.

Oletko sinäkin kuvassa? Lähetä viesti IS:n WhatsApp-numeroon 040 660 9019.