Salainen sopimus oli jo tehty kulisseissa: Leijoniin oli tarjolla maailmanmestari NHL:sta - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Salainen sopimus oli jo tehty kulisseissa: Leijoniin oli tarjolla maailmanmestari NHL:sta

Leo Komarov esiintyi viimeksi A-maajoukkueessa syksyn 2016 Maailmancupissa. Kuvassa hän pelaa saman vuoden keväällä MM-kisojen välieräottelua Venäjää vastaan.

Leo Komarov esiintyi viimeksi A-maajoukkueessa syksyn 2016 Maailmancupissa. Kuvassa hän pelaa saman vuoden keväällä MM-kisojen välieräottelua Venäjää vastaan.

Julkaistu: 29.5.2019 5:54, Päivitetty 29.5.2019 10:05

Leo Komarovin sponsorisopimus Veikkauksen ulkomaisen kilpailijan kanssa ei olisi estänyt MM-kisamatkaa.

Kiekkoleijonat huuhtoi Slovakiassa MM-kultaa vain kahden NHL-pelaajan eli Juho Lammikon ja Henri Jokiharjun vahvistamana. Kun päävalmentaja Jukka Jalonen tiedusteli muiden NHL-pelaajien halukkuutta MM-kisoihin, ylös nousi yksi, yllättävä käsi.

New York Islandersin kokenut hyökkääjä, MM-kultaa Jalosen joukoissa jo vuonna 2011 voittanut kulttipelaaja Leo Komarov ilmoitti olevansa kisoihin halukas.

Lopulta terveyssyyt nousivat esteeksi.

– Oli yksi pieni vamma, joka piti sitten hoitaa kuntoon heti kauden jälkeen. Todella isosti onnea niille pelaajille, jotka pääsivät mukaan, NHL:n pudotuspeleissä toisella kierroksella pudonneen Islandersin suomalaispelaaja totesi Ilta-Sanomille tiistaina.

Vaikka Komarov lopulta joutui kieltäytymään kunniasta, on erittäin kiinnostavaa, että Jääkiekkoliitto ylipäätään kysyi hänen pelihalujaan.

Maajoukkueessa viimeksi syksyn 2016 Maailmancupissa esiintynyt Komarov solmi vuonna 2017 mittavan kansainvälisen yhteistyösopimuksen NordicBet-vedonlyöntiyhtiön kanssa.

Suomen arpajaislain mukaan yksinoikeus rahapelien järjestämiseen ja markkinointiin kuuluu Veikkaukselle. Komarov ilmoitti sopimuksen allekirjoitettuaan julkisesti, että oli erittäin todennäköisesti pelannut viimeisen maaottelunsa.

Matti Nurminen on Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja.

Matti Nurminen on Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja.

Veikkauksen ja Jääkiekkoliiton yhteistyösopimuksessa liitto nimittäin sitoutuu olemaan valitsematta edustusjoukkueisiin pelaajia, jotka tekevät markkinointiyhteistyötä Veikkauksen kilpailijoiden kanssa.

– En ota kantaa yksittäisiin pelaajiin, mutta yleisellä tasolla kunnioitamme yhteistyösopimustamme Veikkauksen kanssa ja arpajaislakia. Näin Veikkauksen kilpailijan kanssa yhteistyösopimuksen solminut pelaaja ei ole maajoukkueeseen valintakelpoinen, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kommentoi.

Aiemmin saman ongelman kanssa on paininut muun muassa Koripalloliitto Petteri Koposen henkilökohtaisen yhteistyösopimuksen takia. Myös maajoukkuejalkapalloilija Perparim Hetemaj ryhtyi yhteistyöhön ulkomaisen vedonlyöntiyhtiön kanssa, mutta hän oli silloin jo ilmoittanut, ettei enää pelaa A-maajoukkueessa.

Vaikka Komarov on edelleen NordicBetin yhteistyöurheilija, se ei olisi tällä kertaa noussut MM-kisavalinnan tielle. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Komarovin MM-valintakelpoisuudesta oli tällä kertaa eri tahojen – pelaaja, Jääkiekkoliitto, Veikkaus – välisissä neuvotteluissa saavutettu yksimielisyys.

Komarov ei halunnut pohtia mahdollista tulevaisuuttaan maajoukkueessa.

– Katsotaan sitten, jos sellainen tilanne vielä tulee eteen.

Komarovin, 32, maajoukkueura on ollut suuri menestys.

Hän saavutti vuonna 2006 MM-pronssia alle 20-vuotiaissa. A-maajoukkueessa on tullut MM-kulta (2011) ja kaksi hopeaa (2014 ja 2016). Sotshin olympiakisoissa 2014 Komarov kuului Suomen pronssijoukkueeseen.

Ilta-Sanomien erikoislehti MM-sankarit ilmestyy keskiviikkona. 60-sivuinen lehti sisältää tuhdin paketin Leijonien maailmanmestareista ja sankareiden tiestä MM-kultaan. Lehden voi ostaa vain Ilta-Sanomien kanssa ja sen hinta on IS:n hinta + 4.90.

Kuvituskuva

Täsmennetty Perparim Hetemaj’n yhteistyösopimukseen liittyvää kohtaa kello 10.05.

Tuoreimmat osastosta