Kuva MM-finaalin katsomosta riemastuttaa – ruotsalaisfaneilla huikea reaktio Harri Pesosen maaliin - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Kuva MM-finaalin katsomosta riemastuttaa – ruotsalaisfaneilla huikea reaktio Harri Pesosen maaliin

Harri Pesonen juhli – ja niin juhlivat ruotsalaiskannattajatkin.

Julkaistu: 28.5.2019 13:02

Osa länsinaapurin kiekkofaneista symppasi Leijonia sen jälkeen, kun Suomi oli pudottanut Tre Kronorin MM-turnauksesta.

Yhtenä MM-kisojen ennakkosuosikeista pidetty Ruotsi koki karvaan takaiskun puolivälierissä, kun altavastaaja Suomi löi Tre Kronorin trillerimäisten käänteiden jälkeen.

Leijonat eteni lopulta aina MM-finaaliin, jossa lajin emämaa Kanada kaatui 3–1.

Melko tuntematon Suomen joukkue sulatti matkan varrella monia sydämiä. Suomi sai sympatiaa myös ruotsalaiskannattajilta sen jälkeen, kun Ruotsin MM-ryhmän turnaus oli ohi.

Urheilusivusto Sportbibeln julkaisi Instagram-tilillään suosioon nousseen kuvan yhdestä finaalin ratkaisuhetkestä. Kun Harri Pesonen laukoi loppuottelussa Suomen 3–1-maalin, tuulettavan Pesosen taustalla näkyi katsomossa kaksi Ruotsin paitaan pukeutunutta kannattajaa. Fanit tuulettivat antaumuksella Suomen juhlahetkeä.

– Olemme kaikki suomalaisia faneja, kuvan yhteydessä luki nauruhymiöiden kera.

Myös muissa MM-finaalista napsituissa otoksissa katsomossa näkyy ruotsalaisia jääkiekon ystäviä hurraamassa MM-sensaatioon yltäneelle Leijonille.

Fanien tavoin vaikuttuneita ovat olleet länsinaapurin kiekkoasiantuntijat. Ruotsin päävalmentajana kisoissa toiminut Rikard Grönborg kehui estoitta Leijonien otteita Ilta-Sanomille.

– Joukkue oli hienosti roolitettu, erinomaisesti opetettu, hyvin luisteluvoimainen ja vahva, täynnä sydäntä ja sisua, huippuluotsi hehkutti.

Suomen MM-ihme lämmitti muitakin kuin Leijonien faneja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?