Kevin Lankisen MM-kisoissa lukema 900-sivuinen eepos revitään nyt käsistä – sankarivahti paljastaa kaikkien aikojen suosikkiteoksensa

rac

Julkaistu:

MM-kiekko
Kultavahti Kevin Lankinen on innokas kirjallisuuden harrastaja.
Kevin Lankisen nimi on ollut viime päivinä kuumaa huutoa.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen maalivahti nousi uudeksi kansallissankariksi, kun hänen hurmoksellinen torjuntatyönsä siivitti Leijonat sensaatiomaiseen MM-kultaan.

Erityisesti Lankinen on puhuttanut Suomen MM-turnauksen kolmen viimeisen ottelun jälkeen. Hän oli Suomen huipputärkeä lukko Ruotsi-puolivälierässä, Venäjä-välierässä ja tietysti Kanadaa vastaan pelatussa finaalissa.

Kun nimi on kuuma, kaikki pienimmät yksityiskohdat kiinnostavat. Lankisen kohdalla mielenkiintoiseksi yksityiskohdaksi on noussut hänen rakas harrastuksensa lukeminen.

Lankinen mainitsi haastattelussa lukevansa MM-reissulla yhdysvaltalaiskirjailija Hanya Yanagiharan romaania Pieni elämä, ja tuli huomaamattaan antaneeksi lukuvinkin!

Helsingin uutiset nimittäin kertoi, että pääkaupunkiseudun kirjastoissa kyseistä vuonna 2015 julkaistua teosta alettiin varata hänen mainintansa jälkeen.

– Kyllä jotkut ovat huomanneet Lankisen kommentit, sillä kirjaa on taas alettu varata parin kolmen kuukauden tauon jälkeen, Helmet-kirjaston sovelluspäällikkö Susanna Aakko kommentoi asiaa Helsingin uutisten jutussa.

Maalivahtisankaria tapaus nauratti.

– Huvittavaahan se on. En tiennyt, että kansa on noin kiinnostunut, Lankinen sanoi maanantaina Suomen kultajoukkueen kotiinpaluujuhlissa Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Lankinen, 24, lukee paljon ja mielellään.

– Sekä englanniksi että ruotsiksi ja välillä suomeksi. Se on mulle hauska harrastus, kotikielinään suomea ja ruotsia puhuva Lankinen kertoi.

– Tuo Pieni elämä tarttui kirjakaupasta mukaan kisoihin. Siinä riitti luettavaa, taitaa olla lähemmäs tuhat sivua. En ihan ehtinyt viimeistellä sitä kolmessa viikossa, en ole ihan niin kova lukija. Ja oli siinä kaikkea muutakin tekemistä, Lankinen sanoi MM-reissuun viitaten.


Ja jos Lankisen kirjavinkit kiinnostavat, tässä toinen.

– Varmasti paras kirja, jonka olen viime aikoina lukenut on Sapiens. Se oli tosi hyvä ja avarsi vähän omaa ajattelua siitä, minkälainen maailma on ollut ja minkälainen se on tulevaisuudessa.

Sapiens: Ihmisen lyhyt historia on israelilaisen historioitsijan Yuval Noah Hararin teos, jossa käydään läpi ihmiskunnan historiaa.

Helsinkiläislähtöinen Lankinen pelasi viime kauden Chicago Blackhawksin farmijoukkue Rockford IceHogsissa. Huippuotteet MM-jäillä nostivat esille aiheellisen kysymyksen: onko Chicagosta jo soiteltu?

– En ole ihan hirveästi ehtinyt ottaa puheluita vastaan viime vuorokausien aikana. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Lankinen sanoi.

Mikäli ylistyspuheita on uskominen, ensi kaudella Lankisella on hyvät mahdollisuudet nousta NHL:ään. Maanantaina sankarivahti halusi kuitenkin keskittyä nauttimaan kultahumusta.

Sen humun keskellä hänellä oli painavaa sanottavaa.

– Haluan viestiä kaikille pienille pojille ja tytöille, että uskokaa itseenne. Menkää pihapeleihin ja ulkojäille ja kuvitelkaa, että olette MM-finaalissa. Joku päivä niin saattaa tapahtua, kuten meille kävi. Jos yrität ja laitat kaiken peliin, voit olla ylpeä itsestäsi, Lankinen alleviivasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt