Sauli Niinistö saapui lavalle onnittelemaan Leijonia – lohkaisi vitsin kapteeni Anttilasta

Tasavallan presidentti oli leppoisalla tuulella torijuhlassa.

Sauli Niinistö kävi onnittelemassa Leijonia.

27.5.2019 20:54

Yleisö sai viimeinkin, mitä se oli tullut hakemaan, kun maailmanmestarit saapuivat lavalle Kaisaniemen puistossa. Esittelyiden ja pokaalin nosteluiden jälkeen oli vuorossa arvovaltainen vieras.

Leijonamiehistö saapui juhlapaikalle bussilla.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö saapui lavalle, ja yleisö innostui rytmikkäisiin ”Sauli, Sauli, Sauli” -huutoihin.

– Ootte te aika velikultia. Olette juuri tehneet suomalaista urheiluhistoriaa. Näitä matseja ei unohdeta, Niinistö aloitti.

Hän kiitti Leijonia sekä omasta että koko Suomen kansan puolesta. Niinistö muistutti, että voittojen ja ilon lisäksi Leijonat ovat antaneet Suomen kansalle tärkeää elämänoppia.

– Eräs kanadalainen asiantuntija sanoi Venäjä-matsin jälkeen, että joukkueissa oli ero: toiset pelasivat suurella sydämellä ja toiset suurella egolla. Ja se on iso ero, Niinistö sanoi saaden yleisön hurraamaan.

Niinistö muisteli Jere Sallisen eilisiltaista haastattelua mestaruuden ratkettua.

– Sanoit, että kentällä oli sellainen tunne, että kaverit halusivat, että minäkin onnistun. Jos koko joukkueella on sellainen tunne, se on joukkue hirmuisen isolla J:llä, Niinistö sanoi.

Presidentti oli hilpeällä tuulella, sillä hän intoutui myös vitsailemaan puheessaan. Ottipa hän puheeseensa mukaan myös Aaro-pojan ja maailmanmaineeseen nousseen Lennu-koiran.

– Aaro on vieläkin siinä uskossa, että jääkiekko-ottelu päättyy ensimmäiseen erään, koska hänet piti aina hätistää nukkumaan. Lennu kyllä katsoi kaiken, Niinistö huvitti yleisöä.

Lennu-koira nauttii suurta suosiota. Taustalla Sauli Niinistön vaimo Jenni Haukio.

Hän luovutti vielä suomalaisen työn avaimen joukkueelle merkiksi menestyksestä ja siitä, että jääkiekolla on suuri menestys suomalaisessa yhteiskunnassa. Avaimen otti vastaan kapteeni Marko Anttila.

Niinistöllä oli vielä yksi, juurikin kapteeni Anttilaan liittyvä heitto hihassaan.

– (Veli-Matti) Savinainenhan ehdotti, että Anttilasta tehdään Suomen seuraava presidentti. Se ajatus on saanut tukea. Mulla kävi kauhean hyvä tuuri, ettei kaikki tämä tapahtunut ennen edellisiä presidentinvaaleja, Niinistö veisteli.

Lopuksi Niinistö sai vielä kunnian nostaa mestaruuspokaalin ilmaan leijonamiehistön hurratessa ympärillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?