Kristian Kuuselan Salla-vaimo purskahti vuolaaseen itkuun: 19 vuotta kestänyt odotus palkittiin vihdoin – antoi rakkaalleen yhden neuvon MM-taistoon - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Kristian Kuuselan Salla-vaimo purskahti vuolaaseen itkuun: 19 vuotta kestänyt odotus palkittiin vihdoin – antoi rakkaalleen yhden neuvon MM-taistoon

Maailmanmestaruuden napanneet kiekkosankarit saapuvat maanantai-iltapäivänä Helsinki-Vantaan lentokentälle. Kristian Kuuselaa oli vastassa koko perhe.

27.5.2019 14:21

Suomen kultasankarit saapuvat Bratislavasta, Slovakiasta Suomeen maanantaina iltapäivällä ”Mörkö-lennolla. Helsinki-Vantaan kentällä on luvassa tuoreiden maailmanmestareiden tunnelmia ja viralliset onnitteluseremoniat. Myöhemmin maanantaina Leijonille järjestetään kansanjuhla, jossa tuoreet maailmanmestarit nousevat yleisön eteen.

Leijonat saapuvat Suomeen Finnairin AY7512-lennolla ilmavoimien hävittäjien saattamana. Finnairilta kerrottiin aiemmin IS:lle, että lennon numero ei ole pelkästään sattumaa. Kaksi viimeistä numeroa viittaa nimittäin Leijona-kapteeni ”Mörkö”-Marko Anttilan pelinumeroon.

Helsinki-Vantaalla nähtiin suuria tunteita, kun kultaleijonien puolisot saapuivat heitä vastaan. Suomen joukkueen lennon kerrottiin olevan myöhässä, mutta läheiset olivat paikalla kentällä jo hyvissä ajoin.

Hyökkääjä Kristian Kuuselaa oli Helsingissä vastassa koko perhe. Kuuselan vaimo Salla ja lapset Maximilian, 9, ja Isabella, 6, katsoivat sunnuntain finaalin kotonaan ja tuulettivat villisti isän voittoa.

Salla, Max ja Isabella saapuivat kultasankariaan vastaan. 6-vuotiaalla Isbellalla oli yllätyslahja maailmanmestarina kotiin palaavalle Kristian-isälle.

Lapset kertoivat, että oli ihanaa saada isä kotiin kuukauden erossa olon päätteeksi.

– Tuntuu kivalta, he totesivat.

Kuuselan lääkärivaimo Sallalle hetki oli erityisen tunteikas. Hän herkistyi kyyneliin puhuessaan miehensä uskomattomasta saavutuksessa Bratislavassa.

– Miksi sä itket? Isabella-tytär kysyi kyynelehtivältä äidiltään.

Salla kertoi kaikkien tunteiden purkautuvan kerralla nyt, kun puoliso oli palaamassa kotiin kultasankarina.

– Kaikki tämä jännitys ja väsymys ja lapsilla kauhea ikävä. On tämä niin mahtavaa Krisselle, Salla kertoi kyyneleet virraten.

Tapparassa pelaava, 36-vuotias Kristian Kuusela oli Suomen joukkueen vanhin ensikertalainen ja sen vuoksi MM-kulta tuntui Salla-vaimosta erityisen merkitykselliseltä.

– Syksyllä 19 vuotta tulee täyteen, kun on tässä mukana kuljettu. Muutaman kerran on ollut lähellä, että Krisse olisi joukkueeseen päässyt, mutta sitten hän on ollut aina peleissä tai muuta. Onhan se aina hankala tehdä se ratkaisu, että ketkä sinne valitaan, Salla kertoi tunteikkaasti.

– Oli tämä uran huipennus ja tosi upea juttu vielä, kun ollaan uran loppupuolella. Moni ei uskonut joukkueeseen ja tuntuu siksi vielä upeammalta, mutta he itse kyllä uskoivat.

Puolison mukaan Kuusela sai valtavasti voimaa peliinsä siitä, että joukkue lähti turnaukseen altavastaajana.

– Sanoin vaan kun hän lähti, että nauttii reissusta, kun todennäköisesti vain kerran elämässä pääsee mukaan.

Kristian Kuusela nosti voittopokaalin ilmaan.

Perhe seurasi Kuuselan suoritusta koko turnauksen ajan kotoa käsin. Sallan työ esti häntä matkustamasta Bratislavaan, mutta kullan varmistuttua sunnuntai-iltana oli varmaa, että perhe matkaisi Tampereelta Helsinkiin toivottamaan maailmanmestarin tervetulleeksi kotiin.

– Olisi ollut hienoa päästä viikonloppuna katsomaan, mutta jännitettiin kotikatsomossa ja on tosi hieno päästä tänne juhlistamaan.

– Laitoin eskariin ja Maxin opelle viestin, että nyt ei tulla. Emme olisi ehtineet Tampereelta tänne, Salla kertoi nauraen.

Perheen päivä jatkuu kultajuhlissa ja suunnitelmissa oli lähteä torille. Lapset ovat mukana alkuiltaan asti ja lähtevät sitten junalla kotiin ja virkeänä kouluun tiistaina. Salla sen sijaan aikoo jatkaa iltaa pidempäänkin.

– Me jatketaan sen mukaan, mitä sanotaan, että missä juhlat jatkuu, hän totesi.

Jääkiekon maailmanmestaruus oli Suomelle kolmas. Edellisen kerran kultamitaleja juhlittiin vuosina 1995 ja 2011. Myös tuolloin Suomen joukkueen kotiinpaluu oli valtava juhla, joka keräsi kaduille innokkaita jääkiekkofaneja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?