Hopeaa saaneet naisleijonat kutsuttiin miesten kultajuhlaan – ”Olimme välittömästi valmiita” - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Hopeaa saaneet naisleijonat kutsuttiin miesten kultajuhlaan – ”Olimme välittömästi valmiita”

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen GM Tuula Puputti vahvisti, että naisjoukkue on kutsuttu mukaan miesten maailmanmestaruuden kunniaksi tänään järjestettävään kansanjuhlaan.

Naisjoukkue on kutsuttu mukaan miesten maailmanmestaruuden kunniaksi tänään järjestettävään kansanjuhlaan.

27.5.2019 14:00

Sensaatiomaisen, hopeaan päättyneen MM-turnauksen pelannut naismaajoukkue nousee estradille maailmanmestaruuden voittaneen miesten maajoukkueen kanssa tänä iltana kansanjuhlassa Helsingissä.

Vierumäellä leireilevä naisten maajoukkue ilmoitti oitis lähtevänsä mukaan juhliin, vaikka vielä ei ole edes tiedossa, missä tilaisuus tarkalleen järjestetään.

– Olemme Vierumäellä leireilemässä, joten suurin osa joukkueesta pääsee paikalle. Saimme myös muutaman täältä puuttuvan pelaajan, kuten kapteeni Jenni Hiirikosken mukaan pikahälytyksellä, naisten maajoukkueen GM Tuula Puputti sanoi Ilta-Sanomille.

Naisleijonat olivat lähellä jättipottia kotikisoissa huhtikuussa

Aivan kaikki naisjoukkueen pelaajat eivät kuitenkaan pääse mukaan, kertoi Puputti. Esimerkiksi konkari Riikka Sallinen on estynyt, ja sankarimaalivahti Noora Räty on Yhdysvalloissa.

– Tulihan tämä nopealla aikataululla, mutta totta kai vastasimme heti lähtevämme mukaan, kun kutsu kävi, Puputti sanoi.

Vuosi 2019 on ollut Suomen eri maajoukkueille historiallisen menestyksekäs, sillä miesten maailmanmestaruuden ja naisten hopean lisäksi alle 20-vuotiaiden maajoukkue voitti MM-kultaa.

Sekä miesten että naisten turnausmenestyksestä voi hyvällä syyllä puhua yllätyksenä. Miesten joukkueelta ei odotettu juuri mitään, ja naiset mursivat pohjoisamerikkalaisten vallan kaatamalla välierässä Kanadan.

Kapteeni Marko Anttila nosti pokaalia Bratislavan illassa

Myös todellinen jättipotti oli Suomen naisilla lähellä, sillä he juhlivat jo muutaman minuutin mestaruutta, kun Petra Nieminen löi jatkoajalla kiekon maaliin. Lopulta osuma hylättiin pitkän videotarkistuksen jälkeen, ja Yhdysvallat juhli maailmanmestaruutta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Puputilla ei ole vielä tarkkaa tietoa juhlapäivän kulusta.

– Tiedämme, mihin aikaan bussi starttaa Vierumäeltä, mutta edes tarkka juhlapaikka ei ole vielä tiedossa. Emme ole hirveästi edes miettineet, miten juhla etenee. Kaikilla nousi kädet kattoon, kun mestaruus varmistui ja olimme välittömästi valmiita juhlimaan miesten joukkueen kanssa.

Suomi voitti eilen illalla jääkiekon maailmanmestaruuden, kun se kaatoi Kanadan finaalissa maalein 3–1. Leijonien kunniaksi järjestetään tänään kansanjuhla Helsingissä. Vahvistettua tietoa juhlan sijainnista ei ole, mutta Ilta-Sanomien tietojen mukaan juhlapaikaksi kaavaillaan Kaisaniemen toria Helsingin rautatieaseman kupeessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?