”Marko Anttilan julma kosto” – Venäjällä kadutaan ”kaksimetrisen kirahvin” kohtelua maan kakkosliigassa

rac

Julkaistu:

MM-kiekko
Venäjällä muistellaan nyt katumuksen sekaisin tuntein, kuinka Marko Anttila passitettiin KHL-kaudella 2013–2014 nöyryytysten kera maan kakkosliigaan VHL:ään.
”Venäjällä häntä nöyryytettiin ja hänet lähetettiin VHL:ään. Eilen hän kosti julmasti.”

Näin kirjoittaa ProstoProSport.ru-sivusto Suomen MM-jääkiekkomaajoukkueen sankariksi nousseesta Marko Anttilasta. Juttu on julkaistu sunnuntaina iltapäivällä eli julmalla kostolla viitataan siihen, kuinka Anttila pudotti Venäjän joukkueen lauantain välierässä pronssipeliin.

Sivuston toimittajan Vladlen Rasygrajevin mukaan Anttilaa mollattiin Venäjällä monin eri tavoin, kun hän ilmestyi ensi kertaa KHL-jäälle Metallurg Novokuznetskin pelaajana kaudella 2013–2014.

– Mikä ihmeen kaksimetrinen kirahvi siellä pelaa? Miten hän ylipäätään pystyy liikkumaan jäällä, hänhän on kammottavan kömpelö? Tällaisia kommentteja saattoi kuulla ihmisiltä, jotka näkivät hänet ensi kertaa jäällä, Rasygrajev kirjoittaa.

– Suomalainen jätti on 203 senttimetriä pitkä ja hän painaa 110 kiloa. Hän on todellinen kone, josta tulee oikein käytettynä tappaja, toimittaja jatkaa artikkelissaan.

Rasygrajevin mukaan Marko Anttilasta kuoriutui Slovakian MM-kisoissa jääkiekkoilija, joka tuhosi vastustajan ylivoiman ja ampui loistavia osumia kaikkein tärkeimmillä hetkillä.

Kun Anttila siirtyi kaudelle 2013–2014 Venäjälle KHL:ään, hän teki artikkelin mukaan harmittavan virhevalinnan mennessä Metallurg Novokuznetskiin. Seuran valmentajana aloitti tuolloin German Titov, joka ei löytänyt Anttilalle paikkaa joukkueessa. Pian tämä lähetettiin farmiliigaan eli VHL:ään.

– Tämä henkilö (Titov) näytti silloin nuorelta asiantuntijalta, mutta vasta myöhemmin olemme ymmärtäneet, että hän tuhoaa kaikki projektit, joihin hän tarttuu, Rasygrajev kirjoittaa.

Kun Novokuznetsk alkoi hävitä pelin toisensa jälkeen, syytä tappioista ryhdyttiin vierittämään heti Anttilan niskaan, vaikka tämä oli tehnyt kolmessa ensimmäisessä KHL-pelissään peräti kaksi maalia.

– Metallurg hävisi jatkossa kaikille. Yhdeksi syylliseksi keksittiin suomalainen, joka lähetettiin uudelleenkoulutettavaksi Novokuznetskin VHL-seuraan Ariadaan. Sittemmin sopimus hänen kanssaan purettiin kokonaan, Rasygrajev kirjoittaa.


Rasygrajevin mukaan syy ei kuitenkaan ollut Anttilassa, vaan Titovissa, joka ei ymmärtänyt käyttää eri pelaajien vahvuuksia hyväkseen. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on sen sijaan tajunnut Anttilan lahjakkuuden jo aikaa sitten, ja nyt luottamus palkittiin parhaalla mahdollisella tavalla.

– Lopputulos oli, että kaksimetrinen järkäle, jolle kaikki olivat nauraneet, pakotti kyyneliin ensin Ruotsin ja sen jälkeen Venäjän kannattajat. Novokuznetsk, mitenkäs teillä nyt pyyhkii? Rasygrajev kirjoittaa.

Rasygrajevin juttu ilmestyi ennen Suomen MM-kultaan päättynyttä Kanada-peliä, joten tuossa vaiheessa hänellä ei ollut vielä tietoa Anttilan kahden maalin huippusuorituksesta finaalipelissä.

Anttila tunnetaan nykyisin Venäjällä myös siitä, että hän on pelannut viime kaudet KHL-seura Jokereissa.


Sport Ekspress -urheilusivustolla muistutetaan niin ikään siitä, kuinka Venäjän kakkosliigaan aikanaan komennettu hyökkääjä onnistui hämmästyttämään koko maailman kiekkoväkeä.

– Lumoava kaksimetrinen jättiläinen Anttila ei onnistunut muutama vuosi sitten löytämään paikkaansa Novokuznetskissa ja ehti koluta jopa VHL:ää, Sport Ekspress muistuttaa.

– Nyt tämä veteraani tekee maaleja maailman parhaiden maalivahtien taakse: Lundqvistille, Vasilevskille ja Murraylle. Yksikään draamakirjailija ei olisi pystynyt keksimään tällaista juonta, toimittaja Mihail Zislis kirjoittaa.

Venäjän VHL-liigan lehdistöosasto on myös huomioinut Anttilan huikean suorituksen Slovakian MM-kisoissa.

VHL-liigan virallisilla nettisivuilla uutisoidaan Anttilan MM-finaaliottelussa tekemät kaksi maalia ja muistutetaan samalla hänen VHL-taustastaan.

– Anttila pelasi Volzhkin Ariadassa kuusi ottelua ja keräsi 5 pistettä (2+3). MM-kisojen finaalissa hän teki tuplat ja nousi maailmanmestariksi, uutisessa kerrotaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt