Radio Rock tavoitti Leijonat kesken aamuyön juhlahumun: ”Jos Timo Jutila kuuntelet tätä haastattelua...”

Julkaistu:

MM-kiekko
– Ei saada postimerkkiä, koska (Marko) Anttila ei mahdu siihen, leijonapelaajat leukailivat. Radio Rockin Korporaatio sai Bratislavasta kiinni kolme maailmanmestaria.
Puhelimeen vastasi Radio Rockille kolme ikionnellista jääkiekkoilijaa: Jere Sallinen, Harri Pesonen ja Toni Rajala. Haastatteluhetkellä maailmanmestaruuden ratkeamisesta oli kulunut noin seitsemän tuntia ja kolmikko oli erittäin hyvällä tuulella.

Sallinen kertoi joukkueen syöneen pelin jälkeen illallista yhdessä ja jatkaneensa sen jälkeen yhteistä ilonpitoa. Hän ylisti Leijonien yhteishenkeä.

– Meihin ei kukaan uskonut yhtään. Ei kukaan paitsi tämä joukkue, joka oli pukukopissa, ja meidän valmennusjohtomme. Me lyötiin kaikki likoon, pelattiin joukkueelle, annettiin kaikkemme ja siitä tuli maailmanmestaruus, Sallinen sanoi Rajalan säestäessä taustalla.

Pesonen muistutti erittäin tärkeästä faktasta:

– Ja onhan meillä ”Mörkö” (Marko Anttila), Pesonen sanoi ja jatkoi:

– Meillä on semmoinen köykäinen Mörkö tuolla. Jumalauta, kattokaa sitä äijää! V***u porukka antaa sille kuraa sieltä täältä, v***u kun tulee kovat jengit vastaan, se on ihan ylivoimainen. Huhujen mukaan Lempäälässä taotaan jo patsasta, Pesonen sanoi.

Leijonapelaajien mielestä Anttila on henkilö, johon Suomen kautta aikain kolmas maailmanmestaruus kiteytyy.

– Ysiviis, Juti (Timo Jutila). 2011, Mikko Koivu. 2019, Anttila. Niin, löikö ”Mörkö” sisään? Ja se löi!
Korporaatio tiedusteli, miten Leijonien juhla jatkuu. Siitä oli pientä erimielisyyttä. Sanailu eteni näin:

– Kohta mennään nukkumaan ja sitten me lähdetään...

– Ei me mitään nukuta!

– Mennään eteenpäin!

– Mennään minne mennään ja laitetaan Tampere sekaisin!
Pelaajat kertoivat, että joukkue saapuu tänään kotimaahan ja pitää torijuhlat. He myös toivoivat ilmavoimien Hornetien tulevan kultalentoa vastaan. Juhlahumussa tulivat mieleen vuoden 2011 tapahtumat.

– Kyllä joku vetää nupet, me luvataan!

– Ei saada postimerkkiä, koska Anttila ei mahdu siihen! Kyllä me oikeasti saadaan joku tulemaan kyljelleen sieltä koneesta.

– Ja jos Timo Jutila kuuntelet tätä haastattelua, tule torille!
Viittaukset vuoden 2011 mestaruusjuhliin tarvitsevat ehkä pientä avaamista nuorimmille lukijoille.

Leijonien apuvalmentaja Pasi ”Nupe” Nurminen kaatui laskeutuessaan lentokoneen portaita. Tapausta ryhdyttiin kutsumaan ”Nurmisen ilmaveiviksi”.

Postimerkki tehtiin Mikael Granlundin ilmaveivillä Venäjän verkkoon iskemästä maalista, ja silloinen joukkueenjohtaja Timo Jutila joutui terveyssyistä jättämään torijuhlat väliin vuonna 2011. Jutila teroitti silloin haastattelussa, että joukkue meni eteenpäin.

Nyt Jutilla on siis tilaisuus ottaa vahinko takaisin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt