Leijonien Petteri Lindbohm oli 1,5 vuotta sitten karussa tilanteessa – nyt hän on maailmanmestari: ”Tätä muistellaan kiikkustuolissa”

Petteri Lindbohm aikoo juhlia pari päivää ja kadota sitten maan alle.

Petteri Lindbohm (oikealla) on maailmanmestari.

27.5.2019 8:33

Leijonien puolustaja Petteri Lindbohm, 25, oli yksi MM-joukkueen puolustuksen kulmakivistä.

Maailmanmestaruus veti hänet heti muistelemaan puolentoista vuoden takaisia tapahtumia, jolloin Lindbohmilta hajosi olkapää toistamiseen parin vuoden sisään.

St. Louis Bluesin farmijoukkueessa pelannut Lindbohm teki pian agenttinsa kanssa päätöksen lähteä seuraavaksi kaudeksi Eurooppaan hakemaan vauhtia ja tavoittelemaan paluuta NHL-kaukaloihin erilaista reittiä.

– Ihan uskomaton fiilis. Ei... Puolitoista vuotta sitten menin olkapääleikkaukseen ja siitä kahdeksan kuukauden lomalle. Takana on upea vuosi Sveitsissä hyvässä valmennuksessa. Koko ajan taustalla oli unelmana päästä tähän joukkueeseen, ja jotenkin kaikki palaset vain loksahtelivat kohdalleen, Lindbohm tunnelmoi ilonsekaisena MM-finaalin jälkeen.

Sveitsin Lausannessa päävalmentaja Ville Peltosen ja apuvalmentajien Tommi Hämäläisen ja Tommi Niemelän alaisuudessa vahvan kauden pelannut Lindbohm joutui puhaltelemaan etsiessään sanoja.

– Ei... En tiedä, mitä sanoa. Olen aika sanaton. Uskomaton tarina. Se joukkuehenki, yhteisöllisyys ja usko, joka meillä on alusta asti ollut. Tätä muistellaan vielä kiikkustuolissa.

– On ollut aika pitkä kausi. Olen nauttinut joka hetkestä, ja nyt saa puhaltaa ulos. Tämän parempaa päätöstä ei olisi voinut toivoa.

Lindbohmia ja muita Leijonia odottavat ikimuistoiset juhlat.

– Kyllä tässä pari päivää juhlitaan. Sitten kadotaan maan alle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?