Ruotsista melkoinen tunnustus Leijonille – tunnetun urheilutoimittajan usko jääkiekkoon palasi maagisena finaali-iltana

Julkaistu:

MM-kiekko
Expressenin mukaan Suomi palautti uskon jääkiekkoon.
Ruotsin kiekkoväki seurasi hurmioituneena Suomen marssia kohti maailmanmestaruutta sen jälkeen kun Leijonat oli pudottanut Tre Kronorin nimivahvan miehistön MM-kisojen puolivälierissä.

Merkittävin tunnustus länsinaapurista Leijonien suuntaan tuli Expressen-lehdestä, jonka kolumnisti Tomas Pettersson julisti kirjoituksessaan suomalaiset ”jääkiekon isoveljeksi”.


Kehu on melkoinen, sillä vuosikymmenten mittaan Ruotsissa on totuttu pitämään Suomea pikkuveljenä monilla aloilla.

– Saanko aloittaa sanalla kiitos (sana kiitos kirjoitettuna suomeksi). Siksi, koska teitte siitä mahdollista. Siksi, kun todistitte että jääkiekko on yhä laji, jossa voi menestyä ilman huippusuorituksia NHL:ssä, miljoonasopimuksia ja tähtiasemaa. Kiitos ennen näkemättömästä ihmeestä isoveli, Pettersson kirjoitti.

Expressen-kynäilijä perusteli sanavalintaansa listaamalla Suomen viimeaikaiset saavutukset jääkiekossa: nuorten MM-kullan, naisten MM-hopean ja nyt kultamitalin Slovakian MM-kisoissa.

– Kauden kolme isoa arvoturnausta meni Suomelle 3–0. Meille ruotsalaisille jäi lohduksi vain alle 18-vuotiaiden kulta. Isoveli Suomi hallitsee. Ja veliseni, nyt ei puhuta menestyksestä pelkässä Pohjolassa vaan koko maailmassa, Pettersson päätti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt