Helsinkiläisen Matin tyttöystävän kaveri ompeli ”Mantan Mörön” vuosi sitten naamiaisasuksi – Näin Mantaa koristanut asu on tehty

Julkaistu:

Kultajuhlat
Havis Amandan eli Mantan ylle puettu mörkö-asu odotti vuoden pääsyään parrasvaloihin helsinkiläisasunnon varastossa. Kun ”Mörkö” eli Marko Anttila nousi sankarin maineeseen, asun tehnyt vaatesuunnittelija päätti kaivaa sen esiin.
Kello on yli neljä maanantai-aamuna, ja helsinkiläinen Matti seisoo Helsingissä Kauppatorin laidalla ja pitelee käsissään ihmisen kokoista violettia, Muumeista tuttua mörköä.

Rakastetusta ja pelätystä Muumi-hahmosta tuli jääkiekon MM-kisojen aikaan symboli, kun yksi Leijonien tähtipelaajista Marko Anttila sai liikanimen ”Mörkö”. Mantan mörkö on alun perin naamiaisasu.

Puku koristi Mantaa tuntikausia, ja ennen lähtöään pois torilta Matti otti puvun mukaansa palauttaakseen sen tekijälleen.

Mörön tekijä on Matin tyttöystävän ystävä, joka on opiskellut vaatesuunnittelua. Alun perin asu tehtiin yksiin naamiaisiin noin vuosi sitten, Matti kertoo.
Illan aikana patsaan korokkeella on ollut tunkua, mutta Mörkö ei näytä vaurioituneelta.

– Mörkö on pysynyt yllättävän hyvin kasassa, Matti toteaa.

Hän kertoo, että puku pysyy muodossaan siksi, koska sen alla on samanlaista metalliverkkoa kuin kerrostalojen häkkivarastoissa.

– Tämän sisällä pystyy olla. Puvussa on silmänreiät ja kädenreiät, Matti näyttää.

– Hän on tosi taitava. Sanoimme hänelle, että puku on pakko ottaa mukaan. Haimme sen varastosta ja lähdimme Kalliosta tänne.

Torilla Matti seurasi vierestä, kun puvun tekijä vei Mörön ylös asti ja puki sen Mantan ylle.

– Mörkö nousi oikealle paikalleen.